18 Nisan 2009 Cumartesi

Yağ yakımını zencefil suyu ile hızlandırın

Sağlıklı beslenmenin ana temeli yediklerimiz kadar içtiklerimize de dikkat etmemizdir.Uzman Diyetisyen Selehattin Dönmez yağ yakımını hızlandırmak için her sabah zencefil suyu içilmesini öneriyor..Üstelik Selehattin Dönmeze göre sadece yaz mevsiminde diyete girilmemeli dört mevsim sağlıklı beslenerek formda kalabileceğinizi belirtiyor.
KALİTELİ KİLO VERMEK ASIL AMAÇ OLMALI
Hedifiniz kaliteli kilo vermek olmalı..Kaliteli kilo vermek,kiloların ne kadarının yağdan gittiği ile alakalıdır.Eğer vücuttaki yağ kitlesinden daha fazla kilo vermek istiyorsanız, öncelikle kendinize güvenmelisiniz. 'Bu kadar az yiyecekle beslenirsem halsiz düşerim' gibi bahanelerin arkasına sığınmaktan vazgeçmelisiniz. Güveniniz, az yemek yiyipkilo verdiğinizi görünce yerine gelecek ve yediğiniz miktarlarla doymayı öğreneceksiniz.” Zayıflamayı aklına koyan ve bu uğurda emek harcayan herkesin hedefine ulaşabileceğini belirten Selahattin Dönmez, zayıf ama sağlıklı bir bedene sahip olmak için atılması gereken adımları ise şöyle sıralıyor:
ETİ SEBZELERİN İÇİNDE KULLANIN
Süt grubundaki tercihiniz yüzde 50 yağ içeren az yağlı süt ürünlerinden yana kullanın. Yoğurt yerine kefir tüketebilirsiniz.- Et tercihinizi yağsız kırmızı et, tavuk, balık, hindi eti ya da bunların yerine geçecek kurubaklagiller, yumurta ve kuruyemişlerden yana yapın. Salam, sosis, sucuk, kavurma, pastırma gibi işlenmiş etleri nadir olarak tüketin. Bunları, sebze yemeklerinin içine katın.- Sebze yemeklerini pişirirken zeytinyağlılara kişi başı, bir yemek kaşığı yağ koyarken, koyarken, etli yemekleri yağsız pişirin. Meyveleri kabuklu ve parçalamadan yiyin. Eğer sularını içmek istiyorsanıKalınz, hemen sıkıp tüketin. Sınırsız domates suyu içebileceğinizi unutmayın.
BULGUR VE MAKARNASIZ OLMAZ
Tam taneli tahıldan yapılan ekmekler en sağlıklı ekmeklerdir. Cevizli, ay çekirdekli, çavdarlı, kepekli ve yulaflı ekmekler öncelikli olarak sofranızda yer almalıdır. Bulgur, kepekli makarna, erişte, tarhana, ve kuskus da mutlaka sofralarınızda bulunmalıdır.- Çorbaları hazırlarken, kişi başına bir tatlı kaşığı yağ ekleyin. Tercihinizi, sebze çorbaları tüketmekten yana kullanın.- Yağlarda çeşitlilik en sağlıklısıdır. Salata ve zeytinyağlı yemeklerinizi zeytinyağı veya ayçiçeği yağıyla; pilav,makarna, börek ve keklerinizi ise margarinle hazırlayabilirsiniz.- Şekerli içecek ve yiyecekler yerine az yağlı, az şekerli, kuruyemişli kekler veya az yağlı süt ve az şeker ile hazırlanmış pudingler, meyveli tatlılar, çikolata kırıntılı az şeker ve az yağ eklenmiş kurabiyeler veya meyve tartları tüketin.
5 SAATTE BİR YEMEK YİYİN
Günde en az 6 bardak su için. Diyet kola günde bir kutu, soda bir şişe, kahve ise iki fincandan fazla tüketilmemelidir. Sabahları aç karnına içilen zencefil suyu yağları eritir ve kilo vermenizi hızlandırır. Bitkisel çayları ise, günde 5 fincandan fazla tüketilmemelidir.
- 3 ana öğüne özen gösterin. Öğünlerin arası ortalama 4-5 saat olsun. Sağlıklı hazırlama ve pişirme yöntemlerine uyun. Besinler buharda, fırında, mikrodalgada veya haşlayarak pişirilmelidir. Yemekleri, yavaş ve dikkatlice çiğneyerek tüketin. Midenizde doyumhissi oluşur oluşmaz, yemek tüketiminizi sona erdirin.- Sevdiğiniz bir fiziksel aktiviteyi düzenli olarak yapın. En azından yürüyün.- Kemik sağlığınız için kalsiyumdan zengin beslenmeye özen gösterin. Kansızlığı önlemek için ise, demir destekli besinler tüketin.
İki Nefis Diyet Yemeği
Ton balıklı enginar:
Malzemeler: 2 orta boy enginar, 4 yemek kaşığı mısır, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, ½ orta boy havuç, 160 gr. konserve ton balığı.
Hazırlanışı: Enginar, mısır ve havuç az suda veya buharda haşlanır. Daha sonra sıvı yağ ile birleştirilerek, iri parçalar halinde rendeden geçirilir. Bir parmak kalınlığında olacak biçimdeşekil verilip, bir tabağa koyulur. Ardından ton balığı, bir bütün halinde şekil verilen karışımın üzerine ilave edilir. Sosu için ½ orta boy soğan iyice rendelenir ve 1tatlı kaşığı şeker ile karamelize edilir. Bu sos de üzerine eklenince, yemeğiniz servise hazır hale gelir.
Somonlu ıspanaklı salata
Malzemeler:1 küçük fileto kuşbaşı doğranmış somon balığı, 1 büyük kâse doğranmış çiğ roka, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz, ¼ çay bardağı balzemik sirke, ½ çay bardağı bitkisel sıvı yağ, 2 diş sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, kekik.
Hazırlanışı:Somonları fırın tepsisinde pişirin. Rokaları yıkayıp, irice doğrayın. Fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin, sarımsağı küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, sarımsak ve kekiği karıştırıp; ıspanak ve fıstıkların üzerine döküp harmanlayın.
Bu diyeti yapın ayda 4 kilo zayıflayın
Kahvaltı:1 su bardağı taze meyve suyu.1 ince dilim tercih edilen peynir.3 adet zeytin.1 ince dilim ekmek.Taze tatlı kırmızıbiber, taze naneve taze maydanoz dalları.
Öğle:2 dilim ekmek arasına hazırlanmışpeynirli tost ve 1 su bardağıtaze sıkılmış meyve suyu.VEYA 6 yemek kaşığı nohut yemeği ve1 ince dilim ekmek, salata.
VEYA Diyet ton balıklı enginar, az yağlısalata. 1 orta boy taze tercih edilenmevsime uygun meyve.İkindi:6 ceviz veya 15 badem ya da 1yemek kaşığı yaban mersini ya da1 yemek kaşığı kuru üzüm ya da 1elma ya da 1 prebiyotik yoğurt.
Akşam:1 kâse çorba, biraz tavuk.VEYA Balık veya kırmızı et.1 dilim buğday ekmeği.VEYA 1 kâse somonlu roka salata.1 ince dilim çavdar ekmeği.
Ara öğün:1 su bardağı süt veya 1 su bardağıkefir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web