16 Nisan 2009 Perşembe

Ahmet Maranki nin kaleminden Kekik




Önerilen hastalıklar: Hazmı kolaylaştırıcı, iştah açıcı özelliği vardır. Solunum yolları enfeksiyonlarında, soğuk algınlığında kuru ve balgamlı öksürüklerde kullanılır. Hastalıklardan sonra direnme gücünü artırır. Bedeni ve hafızayı kuvvetlendirir. İltihaplanmaları en aza indirir. Böbrek ve mesanelerdeki mikropları öldürür, cinsel gücü artırır. Yemeklerin bozulmasını önler, kolesterolü düşürür. Uyuz hastalığında taze kekik yapraklarıyla rahatsız olan yerler ovulur.


Kullanım şekli ve dozu:
20 gram kekik, 1 litre suda haşlanır. Sabah akşam birer çay bardağı içilir.

Kekik çayını hamilelerin ve guatrı olanların kullanmaması tavsiye edilir.



Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web