4 Kasım 2008 Salı

Sağlıklı Kilo Almak için

Eğer sağlıklı buna rağmen zayıfsanız ve yüksek kalorili yiyecekler yediğiniz halde kilo alma sorununuz varsa aile bireylerinizi inceleyin. Ailenizin genetik yapısı vücut tipinizin oluşmasına etkilidir. Kilo almak için aşşağıda ki yöntemleri denemenizi öneririz.

Kilo almak istiyorsan yüksek kalorili yiyecekler yemeli hafif egzersizler yaparak hem iştahınızı açarsınız hemde yağ yerine kas oluşmasını sağlarsınız.

Gün içerisinde sürekli birşeyler atıştırın.Yağdaki kalori diğer yiyeceklerdeki kalorilerden daha fazladır. Bolbol bitkisel yağlar, yumuşak margarinler ve fıstık ezmesi yerseniz kilo almanız hızlanır.

Doymuş yağlardan uzak durun. Çünkü doymuş yağlar kolesterolünüzü ve diğer zararlı kan yağlarınızı yükseltir.

Yüksek kalorili bir diyet uyguluyor olsanız bile bunu, tam tahıllar, meyve ve sebzeler gibi işlenmemiş karbonhidratlarla ve yağsız süt, derisi ayıklanmış kümes hayvanı eti, balık, yumurta beyazı, fasulye, yağsız biftek gibi yağsız protein ürünleriyle destekleyerek sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Kas yapmak ve kilo almak için en iyi yöntemi bulma konusunda birçok yanlış bilgi bulunmaktadır. Kas yapabilmenin bilinen tek ve güvenli yolu egzersiz yapmaktır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web