3 Kasım 2008 Pazartesi

Kahverengi Pirinç Kalp Hastalıklarına İyi Geliyor

ABDli bilim adamlarının ve Tarım bakanlığının yaptıkları araştırmalar sonucunda kahverengi pirincin belirli kanser hastalıklarına ve Kalp hastalığına iyi geldiği kesin olarak belirlendi.Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA; yayınladığı bildiride kahverengi pirincin sağlıklı bir tahıl ürünü olduğu onaylandı. Bu onay, tüketicilerin kahverengi pirinci belirli kanser hastalıklarını ve kalp hastalığını azaltmaya yardımcı bir ürün olarak tanımalarını sağlıyor.

Kahverengi pirinç, kalp hastalıkları ve bazı kanserlere karşı koruyucu etkilerinden dolayı Amerikan Kanser Topluluğu, Amerikan Kalp Birliği ve 2005 Amerikalılar için Diyet Rehberliğini de içine alan halk sağlık topluluğu tarafından tüketicilere öneriliyor.

Kahverengi pirinç paketlerinin etiketlerinde "kalp hastalıkları ve bazı kanser risklerini azaltabilir" ibaresi yer alıyor. Yarım bardak pişmiş kahverengi pirinç; 2 gram lif ve B vitamini, potasyum, magnezyum, selenyum, demir gibi 15 farklı vitamin ve minerali bünyesinde bulunduruyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web