5 Kasım 2008 Çarşamba

İskandinav Mitolojisi-İskandinav Mitolojisi Hakkında-Mitoloji



İskandinav mitolojisinin en önemli farkı tanrılarının ölümlü olmasıdır. Tanrılar ancak Idunn'un elmeları sayesinde ragnarok'a(kıyamet) kadar yaşayabilmektedir.

Bazı iskandinav Tanrıları:

Thor: Büyük ihtimalle en çok bilinen iskandinav Tanrısıdır. Savaş tanrısı Odin'in oğludur. Kahramanlıklarıyla ünlüdür. Kuzey avrupanın herkülü bile diyebiliriz. Kızıl sakallı ve orta boyludur(konu olduğu çizgifilm vs. de gösterilenin aksine). Thor'un annesi yeryüzünün dev tanrısı Jörd. Karısı da Sif adındaır(sif'in Altın saçları olduğundan bahsedilir)

Thor 2 Keçi tarafından çekilen bir savaş arabasıyla yolculuk yapar. Fırlatıldığında geri dönme ya da yıldırımlar saçma özelliği bulunan Mjolnir isminde bir çekici vardır, mjolnirin başka kimse tarafından bilinmeyen bir ismi vardır ki thor o ismiyle çağırdığında döner çekici.

Odin: Votan olarak da bilinir. Savaş tanrısı ve hatta bir nevi baş tanrıdır. odin ve votanın kelime olarak köklere ayrılmalarından "akıl, güç" gibi anlamlar çıkar.

Loki: Odin'in üvey kardeşi aldatmanın ve sinsiliğin tanrısı. efsanelerde kahramanların akılnı karıştırp masumları öldürmesine yol açan kötü tanrı olarak karşımıza çıkar. ALINTI

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web