5 Kasım 2008 Çarşamba

Hamilelikte Çatlağın İlacı Peeling

Anne adaylarında hamileliğin ilerleyen aylarında özellikle 6. ve 7. ayda ödem (şişme) görülür. Akşamları veya biraz ayakta durunca bu ödemler çoğalırken sabahları azaldığı görülür. Kalp veya böbrek rahatsızlığı olduğunda ise vücut daha fazla su toplar ve şişkinlik ciddi boyutlara ulaşır. En iyisi ödem başladığında hekime danışmaktır.

Ödem konusunda tavsiyeler

1- Tükettiğiniz suyu azaltın, çünkü tuz suyu tutar ve daha çok ödem oluşur.
2- Doktorunuzun önerdiği egzersizleri yapın. Egzersiz kan dolaşımını hızlandırır.
3- Ödem söktüren ilaçlar kullanmayın. Bu tür ilaçlar vücut sıvısının atılmasına yol açar ve bebek için tehlikeli olur.
4 -Gün içerisinde her otyrdyğunuzda ayaklarınızı biraz yükseğe kaldırıp uzatın.

Çatlaklar için

Çatlaklar oldukça yaygın bir sorundur. Neredeyse bütün gebelerde en azından karın bölgesinde çatlamalar görülür. Bunların tıbbi adı "stria"dır. Nedeniyse gayet açıktır.

Biraz kilo alındığında deri gerilir ve esner. Fazla kilo alındığında bu durum deriyi daha çok zorlar esneme yetersiz kalır. Gebelikte karın ve göğüsler çok büyüyünce gerilen deri çatlar. İlk belirtiler hamileliğin altıncı ve yedinci aylarında pembe eflatun arası bir renkte başlar (Bu aşamada bir cildiye uzmanı tarafından bebeğe zarar vermeden tedavi edilebilir). Giderek mor bir renk alır. En sonunda beyazlaşır. Bu aşamadan sonra genellikle kalıcı olur. Bazı kremler gebelik boyunca düzenli olarak kullanılırsa nispeten yararlı olur. Gebe kadınlardaki çatlaklar henüz pembe veya mor renkteyken tedavi edilmeleri daha kolaydır. Bu çatlakların tedavisi için birçok yöntem denense de henüz kesin bir çözüm bulunabilmiş değildir. Buna rağmen peeling ve mikrodermabratyon tedavileri birçok durumda yararlı olabilmektedir

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web