14 Şubat 2008 Perşembe

Kızamık Aşısı

- Kızamıkçık aşısı canlı zayıflatılmış bir aşıdır.

- Kızamıkçık aşısı uygulanan kişilerin burun ve boğazlarından alınan örneklerde virüs bulunmasına rağmen aşı ile verilen virüs bulaşıcı değildir.

- Tek doz kızamıkçık aşısından sonra aşılanan çocukların %95’inden fazlası kızamıkçığa karşı koruyucu antikorlar geliştirmektedir.

- Ülkemizde kızamıkçık aşısı tek kızamıkçık aşısı şeklinde bulunmamakta; kızamık, kızamıkçık, kabakulak üçlü aşısı şeklinde bulunmaktadır.

- Kızamık, kızamıkçık, kabakulak üçlü aşısı 12. aydan itibaren önerilmekte ve erişkin yaşta da güvenle uygulanabilmektedir. Bu hastalıklardan herhangi birini geçirmiş olmak bu aşının uygulanması açısından bir engel oluşturmamaktadır.

- Kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı hamilelere uygulanmamalıdır! Kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı yapılan kadınların en az bir ay süreyle hamile kalmamaları önerilmektedir.

- Her biyolojik üründe olduğu gibi kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı uygulanmasından sonra da alerjik reaksiyon görülebilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web