3 Şubat 2008 Pazar

CİLT KIRIŞIKLIĞINA C VİTAMİNİ

Çilek, portakal gibi besinlerde bulunan C vitamini, yaşlılığı geciktiriyor.
Hangi kadın istemez ki kırışıklıklarından kurtulmayı. Bunun için pahalı kremlere ve bakım kürlerine gerek yok. Yapmanız gereken, pazar çantanıza bol miktarda C vitamini içeren besinlerden koymanız. Bu besinlerin başında portakal, greyfurt ve mandalina geliyor. Ayrıca çilek, brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak ve kavun da C vitamini açısından son derece zengin besinler. Bilimadamlarının son araştırmalarına göre, bol bol C vitamini içeren bu besinler kırışıklıkları önlüyor. Güzellik uzmanları ise C vitamini içeren besinlerle yapılan maskelerin kırışıklıkları önlediğini ifade ediyor. Örneğin 2 adet çilek ve yoğurdu karıştırıp, yüzünüze sürün. 10 dakika beklettiğiniz bu maskeyi, ılık su ile durulayın. C vitaminli çilek ile yapılan bu maske düzenli olarak uygulandığında, kırışıklıkları gözle görülür oranda azaltıyor.
KABUKLARI ATMAYIN Ayrıca portakal ya da mandalina kabuklarını da atmayın. Bu kabukları bir tencerede suda kaynatın. Her banyodan sonra, bu buharı yüzünüze tutun. Böylece, cildinizin nefes aldığını fark edeceksiniz

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web