14 Şubat 2008 Perşembe

Kabakulak Aşısı

- Ülkemizde kabakulak aşısı tek kabakulak aşısı şeklinde bulunmamakta; kızamık, kızamıkçık, kabakulak üçlü aşısı şeklinde bulunmaktadır.

- Kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı çocuklarda 12. aylıktan itibaren başlamak üzere iki doz olarak önerilmektedir. İkinci doz 4-6 yaşlarında uygulanmalıdır.

- Kızamık, kızamıkçık, kabakulak üçlü aşısı erişkin yaşta da güvenle uygulanabilmektedir. Bu hastalıklardan herhangi birini geçirmiş olmak bu aşının uygulanması açısından bir engel oluşturmamaktadır.

- Kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı hamilelere uygulanmamalıdır! Kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı yapılan kadınların en az bir ay süreyle hamile kalmamaları önerilmektedir

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web