4 Şubat 2008 Pazartesi

KEKİK YAĞININ FAYDALARI

kekik yağı:Oleum Thymi Dahilen safra artırıcı, kurt düşürücü ve ağrı dindirici, haricen ise antiseptik olarak kullanılır.
kenevirTimol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır

kuru saçlara sürüldüğü zaman saçın beslenmesini sağlar
Bronşit, nezle, grip, solunum yolu rahatsızlıklarına, dişeti iltihaplarına iyi geliyor. Alyuvar oluşumunu da artırdığı biliniyor. Yara ve yanıklarda antiseptik olarak kullanılan kekik yağının gastrit gibi mide rahatsızlıklarına da yardımcı olduğu biliniyor.
kaynak .netten
Kullanışı: Yarım fincan suya 2-3 damla katılarak veya şeker üzerine damlatılarak kullanılıyor. Ancak, fazla miktarda içilmesi sakıncalı olabilir. Parmak uçlarıyla masaj şeklinde de kullanılabiliyor

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web