Yulaf:Kadınlar üzerinde yapılan araştırmaya göre, yulaflı yiyeceklerle beslenenlerin HDL kolesterol seviyesinin % 11 artırdığı belirtiliyor.
Badem:Badem, LDL kolesterolünün yükselmesinden kaynaklanan oksitlenmeyi önlemeye yardımcı oluyor. Bu süreçte damarları güçlendirir ve kardiovasküler riskleri azaltıyor.
Kuru bakliyat ve mercimek:Önceki araştırmalarda düşük yağ içeren gıdalarla beslenmenin LDL kolesterol seviyesini düşürdüğü gözleniyor. Menünüze kuru bakliyat, mercimek, sebze ve tahıllar yapılan yemekler ekleyebilirsiniz.
Mavi yemiş:Mavi yemiş (Blueberry ) zengin bir antioksidan olarak bilinen pterostilbene içeriyor. Bu nedenle kolesterol için de yararlı..ArpaGönüllüler üzerinde yapılan araştırmada, arpanın LDL kolesterol seviyesini düşürdüğü belirtiliyor.
Avokado:Avakado, kötü kolesterol LDL'yi düşürüp iyi kolesterol HDL'yi yükseltiyor.
Şarap:Akşam yemeğinde bir bardak şarap içmek iyi kolesterolü yükseltiyor, kalp krizi riskini azlatıyor. Tabi çok fazla içmenin kalp hastalıklarına neden olduğunu gösden kaçırmamalısınız.
kaynak.netten alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder