25 Şubat 2008 Pazartesi

HERŞEY GÜZELLİK İÇİN

Yüz Temizleme Losyonu
Malzemeler
1 kaşık biberiye
2 kaşık kurutulmuş papatya çiçeği
4 bardak su
Biberiye ve papatya suda 15 dk kaynatılır.Karışım soğuduktan sonra süzülerek bitki parçalarından arındırılır.Kalan temiz sıvı bir kaba alınır.Yüzünüzü bu karışımla yıkarsanız biberiye cildinizdeki mikropları öldürmeye papatya da parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.
Yumuşatıcı
Malzemeler

100 gr gül suyu,100 gr parafin
Parafin bir kapta kısık ateşte eritilir.Üzerine gül suyu eklenir.Karışım biraz ısıtıldıktan sonra şişeye alınır.Bu karışımı uzun süre muhafaza edebilirsiniz.Kullanmadan önce şişeyi çalkalamayı unutmayın.Birkaç uygulamadan sonra cildinizin yumuşadığını hissedeceksiniz.
İpeksi Cilt
Malzemeler
1 kaşık hindistan cevizi yağı
1 kaşık badem yağı
15 gr balmumu
2 çay kaşığı salatalık özsuyu
2 damla esans
Esans dışınddaki bütün malzemeler bir kaba konur ve orta ateşte balmumu eriyene kadar ısıtılır.Karışım iyice erdikten sonra 2 damla esans damlatılır.(hangi esansı isterseniz kullanabilirsiniz.)Hepsi karıştırıldıktan sonra ateşten alınır ve muhafaza edileceği kaba konur.
Ihlamur Kolonyası
Malzemeler
250 gr beyaz alkol
1 litre saf su
5 damla ıhlamur yağı
Alkol ve su bir şişeye konur ve çalkalanır.Ardından ıhlamur yağı damlatılır ve tekrar çalkalanır.Bir gün bekletildikten sonra kolonyanız hazır olacaktır.Bu kolonya cildi mikroplardan arındırmaya,içindeki ıhlamur sayesinde hücreleri sıklaştırarak kırışmayı önlemeye yardımcı olur.
Pudra
Malzemeler
1 kap mısır nişastası veya pirinç unu
bir kap sodyum karbonat(toz halde içme sodası)
10-15 damla esans
Mısır nişastası ve soda bir kaba alınır.İyice karıştırıldıktan sonra içine arzu edilen esanstan eklenir ve tekrar karıştırılarak muhafaza edilecek kaba doldurulur.Kabın dibine bir iki damla esans(örneğin lavanta esansı)damlatılırsa pudra uzun süre kokusunu kaybetmeyecektir.
Saç Toniği
Malzemeler
30 gr ısırgan yaprağı
1/2 litre saf su
1/2 litre sirke
20 gr atkuyruğu
Atkuyruğu bitkisi ufak ufak parçalanır ve diğer malzemelerle birlikte cam bir kaba konur.İki saat bekledikten sonra karışım süzülür.Arzu edenler karışımın hoş kokması için içine birkaç damla lavanta esansı damlatabilir.Süzülen karışım cam şişede saklanır.Bu tonik saçlarınızın uzamasına,kepeğin önlenmesine ve saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur.
Salatalık Maskesi
Malzemeler
1 orta boy salatalık
1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı süt tozu yada 3/4 fincan süt
Salatalık kabukları soyulmadan dilimlenir ve diğer malzemeler mikserde iyice çırpılır.Krem haline geldiğinde bir kaba boşaltılır ve yüze süzülür.20 dakika bekledikten sonra ılık suyla temizlenir.
Dudak Bakımı
Malzemeler
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 avuç nane
2 bardak su
Soğan ve sarımsaklar parçalanıp suda haşlanır.Karışım süzülür ve içerisine naneler atıldıktan sonra 15-20 dakika demlenir.Karışım tekrar süzülerek elde edilen sıvı dudakları temizlemek için kullanılır.
Açık Renk Saçlar
Malzemeler
3 kaşık papatya çiçeği
3 kaşık nergis çiçeği
3 limon suyu
1 bardak su
Çiçekler kaynar suya atılır.Yarım saat dinlendikten sonra süzülür ve kalan suya limon suyu eklenir.Bu karışımla saçlar ıslatılarak güneşte kurutulur.Birkaç kullanımdan sonra saçlarınızın renginin açıldığını göreceksiniz.
Koyu Renk Saçlar
Malzemeler
1 bardak taze yeşil cevizin etli kabuğu
10 asma yaprağı
1/2 bardak sirke
1 bardak su
Bir kaba alınan ceviz kabukları ve asma yaprakları sirke ve su eklenerek kısık ateşte kaynatılır.Karışım iyice koyulaştıktan sonra süzülür.Bu karışımla saçlar birkaç kez art arda yıkanır.Saç rengi pırasanın yeşil yaprakları kullanılarak da koyulaştırılabilir.Bunun için pırasanın yeşil yaprakları kaynatılıp süzülür.Bu suyla saçlar birkaç kez yıkanır.
Simsiyah Saçlar
Malzemeler
1/2 bardak çivitotu
1/2 bardak lavanta çiçeği
1/2 bardak ebegümeci çiçeği
1/2 bardak su
Kurutulmuş çiçekler toz haline getirilir ve üzerine kaynar su dökülür.Bir saat kadar bekledikten sonra bitkiler karıştırılarak malzemenin kıvamı arttırılır.Bu karışım saçlara sürülerek bir saat beklenir.Daha sonra durulanır.Kuvvetli bir boya olduğu için ele ve yüze bulaştığında hemen temizleyin.
Vücut Nemlendirici
Malzemeler
2 kilo elma
1/2 bardak badem yağı
1/2 limon kabuğu
Elmalar doğranıp bir kaba konur ve üzerini örtecek kadar su ilave edilir.Bu karışım yaklaşık 45 dakika pişirilir.Fazla su dökülerek elmalar püre haline getirilir.Limon kabuğu rendelenip badem yağıyla birlikte pürenin içine konur ve karıştırılır. Karışım vücuda sürülerek 10 dakika beklenir ve duş alınır.
Gül Sabunu
Malzemeler
2 adet doğal zeytinyağı sabunu
1 bardak kurutulmuş gül çiçeği
5 damla gül yağı
1 çay bardağı sıcak su
Sabunlar bir kabın içerisine rendelenir.Üzerine gül çiçekleri ve esansı konduktan sonra sıcak su eklenip karıştırılır.Bir kaşık yardımıyla karışımdan toplar yapılarak yağlı kağıt üzerine konur ve kurumaya bırakılır.Aynı işlem yasemin yada lavanta çiçeği ile de yapılır.
Bitkisel Banyo
Malzemeler
1 avuç adaçayı
1 avuç lavanta çiçeği
1 avuç kekik
1 avuç biberiye
Tüm bitkiler ince bir tülbentin içerisine konup ağzı bağlanır.Sıcak su dolu küvet içine bırakılır.On dakika bekledikten sonra küvete girilip 20-30 dakika kalınır.Ardından ılık suyla duş alınır.
Ayak Rahatı
Malzemeler
2 bardak biberiye
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su
Bitkiler küçük bir leğene konur ve kaynar su eklenir.Ilıyıncaya kadar beklenir ve tuz ilave edilir.Su hafifçe karıştırılır ve ayaklar 10-15 dakika içerisinde tutulur.Ayaklarınızı ovar yada masaj yaparsanız daha etkili olur.
Beyaz Dişler
Malzemeler
1 fincan öğütülmüş böğütlen kökü
1 fincan kurutulmuş ve öğütülmüş böğürtlen yaprağı
1/2 fincan karbonat(toz halde içme sodası)
az miktarda kurutlmuş ve öğütülmüş nane
Öğütülmüş bitkiler bir kapta iyice karıştırılır.Daha sonra soda eklenerek tekrar karıştırılır.Hazırlanan diş tozunu boş bir ilaç kutusuna koyarak muhafaza edebilirsiniz.Bu karışımla dişlerinizi günde bir kez fırçalamanız dişlerinizin beyazlamasına yardımcı olur.
Sarımsak ve Soğan Kokusuna
Yemek yaptıktan sonra elleriniz sarımsak yada soğan kokabilir.Bunun için önce kendinize sade ve koyu bir kahve yapın.İçtikten sonra fincanın dibinde kalan telveyle ellerinizi ovun sarımsan kokusunu alacaktır.Soğan kokusunu gidermek için de bir avuç kaynar suya maydanoz koyun ve 15 dakika dinlendirin.Maydanozları süzdükten sonra bu suyla ellerinizi yıkayın.
Bakımlı Kaşlar
Malzemeler
1 limon suyu
1 servi kozalağı
5 adet kuru lavanta çiçeği
5 adet çam tomurcuğu
1 parça biberiye
Servi kozalağı havanda dövüldükten sonra tüm malzeme 1 litre suya konur ve kaynatılır.Elde edilen su süzülerek bir şişeye alınır.Bu karışımla kaşları günde bir kez yıkamak koyu renkli ve dolgun olmalarını sağlar.
Bronz Ten
Malzemeler
1 fincan bergamot yağı
1/2 fincan limon yağı
1/2 çam terebenti,2 bardak badem yağı
1 bardak 90 derecelik alkol
Yağları bir kaba koyarak iyice karıştırın ve üzerine alkol ilave edin.Karışımı koyu renkli bir şişeye koyun ve bir hafta bekleyin.Güneşe çıkmadan yarım saat önce karışımdan sürmek güneşten korunmayı ve bronzlaşmayı sağlar.
Al Yanaklar
Mevsiminde hormonsuz yetişen iki domatesi alıp kabukalrını soyun ve rendeleyin.Suyunu süzdükten sonra yüzünüze sürün ve yarım saat bekleyin.Haftada birkaç kez yapacağınız bu işlem al renkli yanaklara sahip olmanıza yardım eder.
Çatlayan Dudaklara
Malzemeler
30 gr balmumu
1/2 çay kaşığı bademyağı
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya
Bal ısıtılarak iyice akışkan hale getirilir.Badem yağı hafif ateşte ısıtılır.Sonra içine balmumu ilave edilir.Balmumu eridikten sonra bu malzeme ateşten alınır ve içine eritilmiş balla vanilya eklenir.Hepsi biraz daha karıştırıldıktan sonra muhafaza edilecek kaba konur.İsteyenler vanilya yerine nane yağı koyarak ferahlatıcı bir tat yaratabilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web