16 Mayıs 2008 Cuma

SAÇLARIN GÜR ÇIKMASINI SAĞLAYAN ŞİFALI BİTKİLER

Saçların Gür Çıkmasını Sağlayan Şifalı Bitkiler:Ihlamur, Kına, Kişniş, Hatmi çiçeği, Erguvan, Çay, Turp suyu
Hazırlanış Şekli:* Ihlamur yirmi dakika süreyle suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya, bir tutam kına tozu ilave edilerek, şampuan kıvamına gelinceya kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şampuanla saçlar sık sık yıkanarak taranır.
* Kişniş ve hatmi kökleri demlenmiş çay suyunda yarım saat süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen karışım bir kavanoza doldurularak bir gün dinlendirilerek tekrar süzülür. Hazırlanan bu karışımla saçlar sık sık yıkanır.
* Erguvan ağacının yakılmasından elde edilen külleri elendikten sonra turp suyu ile birlikte yirmi dakika süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen karışımla saçlar sık sık yıkanarak taranır.

Kaynak:genelsağlıkmerkezi.com

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web