19 Mayıs 2008 Pazartesi

PROF.DR.İBRAHİM SARAÇOĞLU TOKSİN ATICI LAHANA KÜRÜ

Sağlıklı olmak dünyanın en büyük servetlerinden biridir.Doğanın bize sunduğu pek çok nimetin faydalarını ise doktorlarımız,profösörlerimiz sayesinde öğreniyoruz.Bunlardan birtaneside Prof. Dr.İbrahim Adnan Saraçoğlu.Saraçoğlu'nun,"Bitkilerdeki Sağlık Mucizesi" adlı kitabında bu konularla alakalı pek çok bilgiler bulabiliriz...Bu bilgilerden bazılarına göz atalım isterseniz; Yorgunluk, uyku hali, mutsuzluk, bezginlik ve sık sık karşılaşılan baş ağrıları bahar yorgunluğunun belirtileridir.Zaten bu belirtileride fazlasıyla yaşıyoruz..
Bunlara ek olarak eklem ağrıları da görülebilir.Kitapta ayrıca beyaz lahana hakkında da ilginç bilgilerde bulunmakta;
Bahar yorgunluğuna doğal iksir: Lahana
Uzmanlar, vücutta bireken protein özellikli toksinlerin suda çözülmedikleri için idrar ve ter yoluyla vücuttan atılamadığını söyleyerek, lahana kürü öneriyor.
Baharda değişen hormon dengesi ve hava ısının değişmesi bu tür rahatsızlıkları ortaya çıkartıyor. Baharda canlanmanın ve bu rahatsızlıkları atlatmanın çaresi, sebzelerde ve özellikle lahanada. Düşük kalorili beyaz lahana, vücuttaki toksinlerin atılmasında, bağırsak kanserini önlemede, bahar yorgunluğununun atlatılmasında büyük fayda sağlıyor. Beyaz lahananın, toksin atıcı ve arındırıcı özelliği var. Besinler ve soluduğumuz hava üzerinden aldığımız toksinler, protein özelliklidir. Bu özellik, toksinlerin yağda çözüldüğünü gösterir. Yani idrar ve terleme yoluyla atılmaları mümkün değildir. İşte, bu noktada beyaz lahana kürü mükemmel bir çözüm getiriyor. Dengeli ve sağlıklı bir zayıflamayı da sağlayan kürün 3 ve 4. günde hissedilen terleme, vücuttan toksinlerin atıldığını gösteriyor.
Kışın Toksin Birikimi Artıyor
Kış dönemlerinde, daha fazla yağ ve şeker tükettildiğinden, hem sağlıklıksız beslenilir hem de kilo alınır. Vücutta toksin birikiminin en fazla olduğu dönemler, genelde kış aylarıdır. Çünkü bu aylarda, yanan kalorifer ve sobaların atmosfere verdiği zehirli (toksin) gazları da solumaktayız. Sağlıklı beslenerek, bitkilerden yaralanarak ve egzersiz yaparak, kışın vücudumuza vermiş olduğu zararlardan kurtulup toksinlerden arınabiliriz.
Uyuşukluk İçin Bitkisel Kür
Lahana kürü dışında bitkisel kürlerle, çaylarla, vitaminlerle, doğal takviyelerle kışın uyuşukluğundan kurtulmak mümkün. Bahar döneminde 2-3 günlük bir arınma ve toksin atma programı yaptıktan sonra meyan kökü, C vitamini, L-carnitine, soya lecitin, B kompleks vitaminleri, Ginkgo, özel Ayurveda tabletleri, kırmızı veya Sibirya ginsengi, tatlı su yosunu gibi doğal canlandırıcıları da doktor tavsiyesiyle kullanabilirsiniz. Meyve, bal, kuruyemiş gibi doğal şekerler, enerji verir. Pozitif düşünmek, ruhsal çöküntüden kurtulmak için büyük önem taşır.
Başka bir bilgide şöyle yer alıyor İbrahim Saraçoğlu'nun kitabında;
* Kaynamakta olan yarım litre suda, 6-7 adet beyaz lahana yaprağını, 10 dakika kapağı kapalı olarak, hafif ateşte pişirin.
* Sabah ve akşam, aç ve tok karnına birer su bardağı için. Bu işleme 5 gün devam edin.
* Bu kürü 5 gün uyguladıktan sonra 3 gün ara verin ve tekrar 2 gün daha uygulayın. Böylece 10 günlük kürü tamamlayın.
* Toksin atıcı ve bağırsak kanserini önleyeci bu 10 günlük kürü. 1 yıl boyunca 3 ya da 4 kez yapmak en doğrusudur.* 10 günlük kür için kesinlikle, ihtiyacınız olan miktarı bir defada değil, her gün taze olarak hazırlayın.
Son olarak kan dolaşımını düzenlemek için neler yapılması gerektiğine bir gözatalım
3-4 adet beyaz lahana yaprağını, kaynamakta olan yarım litre suya atın. Hafif ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sabah-akşam aç veya tok karnına 1 su bardağı için. Her 3 günde bir (3 gün ara vererek) toplam 21 gün için. 3 aylık aradan sonra tekrar her 3 günde bir toplam 21 gün içilerek ikinci ve son kür tamamlanmış olur.
BİTKİLERDEKİ SAĞLIK MUCİZESİ ADLI KİTABI SATIN ALMAK İÇİN;










Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web