10 Mart 2010 Çarşamba

Dut Mikrop Öldürücü Harika Bir Meyve

Dut'un sağlığımız üzerindeki faydaları gözardı edilemez.Meyveleri beyaz ve kara olan dut, içeriğinde barındırdığı vitamin ve minerallerinin yanında mikrop öldürücü özelliği ile de bilinmektedir. Ayrıca dutun yaprakları dünyada çok değerli olan ipek böceklerinin beslendikleri tek bitkidir. Dutun kullanım alanları arasında en şifalı olanı reçeli ve pekmezidir.
Faydaları:
Vücuda kuvvet verir.
Kansızlığı giderir.
Ateş düşürür.
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
Aç karnına yenildiğinde kabızlığı giderir.
Bağırsak kurtlarını düşürür.
İshal yapar.
Dutun kaynatılarak gargara yapılması diş ağrılarını dindirir.
Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını kurutur.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web