Dut'un sağlığımız üzerindeki faydaları gözardı edilemez.Meyveleri beyaz ve kara olan dut, içeriğinde barındırdığı vitamin ve minerallerinin yanında mikrop öldürücü özelliği ile de bilinmektedir. Ayrıca dutun yaprakları dünyada çok değerli olan ipek böceklerinin beslendikleri tek bitkidir. Dutun kullanım alanları arasında en şifalı olanı reçeli ve pekmezidir.
Faydaları:
Vücuda kuvvet verir.
Kansızlığı giderir.
Ateş düşürür.
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
Aç karnına yenildiğinde kabızlığı giderir.
Bağırsak kurtlarını düşürür.
İshal yapar.
Dutun kaynatılarak gargara yapılması diş ağrılarını dindirir.
Dut şurubu mide ve bağırsak iltihaplarını kurutur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder