22 Mart 2010 Pazartesi

Bebeklerde Sık Görülen Barsak Hastalıkları

Bebeklerde Sık Görülen Barsak Hastalıkları

İğnekurdu Hastalığı:

5-10 mm uzunluğunda, beyaz renkli ve yuvarlak bir barsak kurdu olan iğne kurdunun dişisi, makat dolaylarında yumurtlar. Çocuk kaşınır, ellerini kirletir ve sağlık koşullarına uyulmazsa, yumurtaları yeniden yutar, kısır döngüde böylece sürüp gider.

En tipik belirti, makattta şiddetli kaşıntıdır. Bazen sindirim bozuklukları da önemli boyutlara ulaşır: Karın ağrıları, dışkıdaki yumuşaklık ya da doğrudan doğruya ishal, mide bulantısı, kusma ve iştahsızlık belirtileri veren veren ince ve kalın barsak iltihabı. Çabuk çabuk sinirlenme, haşarılık, yaramazlık, uykusuzluk biçiminde sinir bozukluklarına sık rastlanır. Küçük kızlarda, iğnekurları, dış üreme organı döl yolu iltihaplarına da yolaçabilir.

Teşhis, akşamları dahada artan makat kaşıntısına dayandırılır. Geceleyin makat üstüne yapışkan kağıt uygulanarak, ertesi gün yumurtalar mikroskop altında kolayca teşhis edilir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web