14 Aralık 2008 Pazar

Kışın bol bol pekmez yiyin

Enerji ihtiyacı olan kişilerin pekmezi mutlaka tüketmesi gerekiyor.

Akademi Hastanesi Diyetisyeni Gonca Turan Uzuner, pekmezin özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Pekmez, büyüme çağındaki çocuklar, sporcular, gebe ve emzikli kadınlar ile kışın soğuk ortamda çalışmak zorunda kalanlar için eşsiz bir gıda maddesidir." dedi.

Zaman'da yer alan habere göre, üzüm, dut, keçiboynuzu, incir gibi meyvelerin kaynatılmasıyla elde edilen pekmez, yüksek oranda karbonhidrat içeriyor. Barındırdığı B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi minerallerden dolayı kan yapıcı, iştah açıcı ve enerji verici özelliği de var. Diyetisyen Uzuner, enerji ihtiyacı olan kişilerin pekmezi mutlaka tüketmesi gerektiğini ifade etti. Uzunel, 200 gram pekmezin, kalori açısından bin 150 gram süte, 300 gram ekmeğe veya 350 gram ete eşdeğer olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web