5 Nisan 2008 Cumartesi

ZAYIFLAMA ÇAYI TARİFLERİ

1-MATE ÇAYI: Kan dolaşımını hızlandırıcı kafein sayesinde daha fazla enerji harcanmasını sağlıyor. İçindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konularak sıcak su ile 5-6 dk demlendirilir.
2-OOLONG ÇAYI: Yağların yakılmasını hızlandırıyor ve vücutta yağ depolanmasını sağlayan enzimlerin salgılanmasını yavaşlatıyor.
Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konularak sıcak su ile 2-3 dk demlendirilir.
3-KAYIN AĞACI YAPRAĞI ÇAYI: İçerdiği etken maddeler, vücuttaki fazla suyun ve zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırıyor.
Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konur ve üzerine sıcak su eklenerek 10-15 dk demlenmeye bırakılır.
4-LİMON OTU ÇAYI: Yağların yakılmasını kolaylaştırıyor, içerdiği A vitamini sayesinde cildi güzelleştiriyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
Yapılışı: Bardak başına bir tatlı kaşığı konur ve sıcak su ile 3-5 dk dinlendirilmeye bırakılır.
5-YEŞİL ÇAY: Vücuttaki yağın yakılmasını hızlandırır, bağırsaktan dokulara yağ emilimini azaltır. Kanser riskini düşürücü etkisi vardır.
Yapılışı: Bir demlik çay yapmak için bir tatlı kaşığı yeterlidir. Sıcak suyu döktükten sonra 5 dk demlenmesi gerekir.
6-CİVANPERÇEMİ ÇAYI: Sindirimi hızlandırıcı etkisiyle iyi bir yağ yakıcıdır. İçerdiği yağlar sayesinde gaz spazmı ağrılarını da hafifletir.
Yapılışı: Bardak başına 1-2 tatlı kaşığı konur ve sıcak su ile 5-10 dk dinlendirilmeye bırakılır.
7-ISIRGAN OTU ÇAYI: Fazla suyun vücuttan atılmasını sağlayarak kilo verdiriyor. Kanserden koruyucu etkisi vardır.
Yapılışı: Bardak başına iki tatlı kaşığı konularak kaynatılır, 10 dk bekletildikten sonra içilir.
8- AYNISEFA ÇAYI: Dolaşım sistemini uyarıcı, kan ve vücudu zararlı yağlardan temizleyici özelliğe sahiptir. Terletici ve idrar söktürücü de olması, vücutta şişkinlik yapan fazla suyun atılmasına yardımcı olur.
Yapılışı: Bir çay kaşığı aynısefanın üzerine iki bardak kaynar su ilave edilerek 5 dk demlenmeye bırakılır.
9-ZENCEFİLLİ KARIŞIM ÇAYI: Bağırsakları çalıştırır ve yiyeceklerin sindirilmesini hızlandırarak sindirimi kolaylaştırır.
Yapılışı: 1 kabuk tarçın, 4-5 kakule tanesi,1 kök zencefil,2 karanfil tanesi ve bir fiske karabiberi karıştırın. 5 bardak suya 2 yemek kaşığı çay katın ve 10-20 dk hafif ateşte kaynatın. 10-15 dk. Beklettikten sonra süzgeçten geçirin.
10-KEKİK ÇAYI: Vücut yağlarını erittiği ve damar tıkanıklarını önlendiği biliniyor. Kan dolaşımını uyarıcı etkisi vardır.
Yapılışı: 1-2 çay kaşığı kekik, 1 bardak kaynar suyla demlenir.7-8 dk sonra süzülüp içilebilir.
NOT: Bitki çayları her ne kadar zayıflamaya yardımcı olsa da, çok uzun süreli kullanımlarda bağırsaklar üzerinde olumsuz etkileri olduğu gözlenmiştir. Bu yüzden dikkatli tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web