19 Nisan 2008 Cumartesi

İDRAR YOLLARINDA KULLANILAN BİTKİLER

İdrar yollarına kullanılan bitkiler
Kanı temizleyerek vucudun sağlıklı kalmasında önemli rolü böbreklerimizin sağlıklı kalmasında ve çalışmasında etkili bitkiler şunlardır:
İDRAR SÖKTÜRÜCÜ BİTKİLER
Sarmısak, enginar yaprağı, kuşkonmazkökü,akhuş,funda kocayemiş, frenküzümü,kiraz çöpü,maydanoz kökü,ayrık,yabani hindiba,tere, berberis,rezene,dikenli mersin, çilek kökü, dişbudak, ardıç tohumu, mısır püskülü, kokulu yonca, kantaron, soğan, zeytin yaprağı, ısırgan, kavak, arslan dişi, pırasa, at kuyruğu, çuha çiçeği, çöğen, altınbaş otu ve mürver çiçeği.
İdrar Yollarına Etkili Bitkiler
Akhuş(öz suyu), koca yemiş, tarçın, kappari yaprağı ve çiçeği, okaliptüs yaprağı, ardıç, karanfil, lavantin, taş yoncası, mersin meyvesi, soğan, kavak, çam, altınbaş otu ve kekik
Ödem Giderici Bitkiler
Çoban çantası, selvi kozalağı, lavantin, at kestanesi, soğan ve arapsaçı
Kanamayı Durduran Bitkiler
Çoban çantası, selvi kozalağı, fındık yaprağı ve at kuyruğu
İdrar Yolları Spazm Giderici Bitkiler
Kök boya, kara ısırgan otu ve diş otu tohumu
İdrar Yollarında Ağrı Giderici Bitkiler
Kocayemiş yaprağı, funda yaprağı, mısır püskülü, ebegümeci, altınbaş otu, batı mazısı yaprağı ve öküz çanı
İdrar Yollarında Kum-Taş Döken Bitkiler
Böbreklerde okazalat, ürat, fosfat taşı oluşur. Bunları eritip döken bitkiler: Fener çiçeği(ürat-okzalat), sarmısak(ürat), dulavrat otu kökü( ürat), akhuş (ürat), funda-frenk üzümü (ürat), ayrık-çilek kökü (ürat), dişbudak(ürat), kök boya(fosfat), ardıç tohumu(ürat), mısır püskülü(ürat-fosfat), ısırgan otu( ürat), maydanoz(ürat), arslan dişi- siyah turp (ürat), altınbaş otu(ürat)
Böbrekleri ve Karaciğeri Etkileyen Bitkiler
Enginar yaprağı, frenk üzüm yaprağı, ayrık, şahtere, arslan dişi, siyah turp ve altınbaş otu

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web