29 Nisan 2008 Salı

PROF.DR.İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN KANSER HAKKINDA BİLGİLER

Dr.İbrahim Saraçoğlu Kanser hastaları için yaptığı açıklamada şu konulara değindi;

Isırgan hakkında;Radyoterapi yada Kepoterapi alan hastalar pansitopeniye düşerler. Pansitopeni nedir?Pansitopeni  anemi yani kansızlıktır!Erikrositler düşüyor,lökositler düşüyor trombositte düşüyor ve bağışıklık sistemi böylece zayıflıyor.  Platelet'te denir buna… kan hücresidir.Isırganı kullandığınız zaman  trombositleri daha çok düşürmeye başlıyor,dolayısıyla iç kanamalara sebebiyet veriyor.bu nedenle ısırgandan uzak durulması  gerekir.
Radyoterapi ve kemateropi yaptırmayanlarda mı bunu yaptırması lazım?
Radyoterapi ve kemoterapi  yaptırmamış olanlar var ise  her kanser türündede ısırganı kullanmak doğru değildir…Her kanser türüne aynı bitkiyi uygulayamazsınız
Örneğin yine radyoterapi alacak olanlar halk arasında çok iyi bilinen ve Karadeniz yöresinde
yetişen muhteşem bir bitki olan sarı kantaron veya buna kantaron bitkisi de deniyor deri kanseri olanların bunları kesinlikle kullanmaması lazım çünkü ışığa karşı hassasiyeti 2 misli arttırıyor.
Radyoterapi alanlar mesela hekim onkolog diyoki; sen iki grey günde ışın alacaksın bu arada sarı kantaron bitkisini alıyorsa  hekimi yanıltıyorsunuz o dört greye çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web