30 Nisan 2010 Cuma

Sivilce problemine kökten çözüm


Ergenlik sivilcelerinden onları sıkarak kurtulamazsınız, bu sadece sivilcelerin suratınızda kalıcı izler bırakmasına sebep olur. Özellikle kaş hizası üzerindeki sivilceleri sıkmak sinirlere zarar verebileceğinden çok tehliklidir.

Birkaç Çözüm yolu (bunlar sadece öneridir, dermetoloğunuza danışmanız tavsiye edilir)

Papatya Suyu Ile

Gerekli Malzemeler: papatya, şahtere otu, badem yağı

Bir avuç papatyayı pırasanın sıkılmış suyuna atıp kaynatın. Sıkarak çıkardığınız papatya posasının içine bir tutam şahtere otu ilave edin ve krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız kremi cildinizi temizledikten sonra sivilceli bölgeye sürün.

Nar Kabuğu ve Gül-Suyu İle

Gerekli Malzemeler: nar kabuğu. gül-suyu

Birkaç tane narın kabuklarını biraz sirkenin içine atıp kaynatın. Bu karışıma gül-suyu ilave edin, bu sıvıya batırdığınız temiz bir pamukla temizlenmiş ciltteki sivilceli bölgeye kompres yapın.

Gül yaprağı ile

Gerekli Malzemeler: gül yaprağı. papatya, şahtere otu, badem yağı

Bir avuç gül yaprağı, bir avuç şahtere otu ve bir avuç papatyayı sirkeli suda kaynatın. Sonra süzün ve elde ettiğiniz posaya dövülmüş nar kabuğu ve krem kıvamına gelecek kadar badem yağı katarak iyice yoğurup sivilceli bölgeye sürün.

Şahtere Otu İle
Gerekli Malzemeler: şahtere otu, badem yağı

Bir avuç şahtere otunu kaynar suda yarım saat bekletin. Daha sonra temiz bir tülbentten geçirerek süzün. Elde ettiğiniz sıvıya 10-15 damla badem yağı ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma batırdığınız temiz bir pamukla sivilceli bölgeye kompres yapın
internet haber

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web