5 Nisan 2010 Pazartesi

Anne Karnında Bebeğin Duyduğu Sesler

Anne Karnında Bebeğin Duyduğu Sesler

Anne karnındaki bebek özellikle tiz(ince) sesleri duyar. Kalın sesleri ince sesler kadar iyi algılayamaz. Bunun nedeni bebeğin kulak yapısının rahim içindeyken çok fazla gelişmemesi ve rahim duvarının kalın sesleri geçirmemesi ile alakalıdır. Bu bir anlamda bebek için koruyucu bir faktördür. Böylece bebek dışardaki gürültülü sesleri duymaz.

Bebek 16 haftalıkken tiz sesleri çok rahatça duyabilmekte ve 32 haftalıkken duyduğu sesleri aklında tutabilip daha sonra bu seslere tepki verme yetisine sahip oluyor. Bunun sebebi anne karnındaki bebeğin 32 haftalıkken beyin gelişiminin tamamlanmış olmasıdır.

Müzik ve bebeğin ruh sağlığı

Bebek doğduktan sonra herhangi bir nedenden dolayı ağlıyor ve susturulamıyorsa, anne karnındayken dinletilen müziklerle sakinleşebiliyor. Bu anneler tarafından defalarca denenmiş ve başarılı olmuş bir yöntemdir. Müzik dinletmenin bebeğin zeka gelişimine iyi yönde etkisi olduğu söylense de, müzik dinletmek daha çok bebeğin ruhsal gelişmine katkıda bulunur.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web