2 Ağustos 2008 Cumartesi

PROF.DR.ERKAN TOPUZ 'DAN SARIMSAGIN FAYDALARI

Sarımsak hem kansere yakalanmadan koruyan hem de kanser tedavisi sırasında yararlı etkiler gösteren bir besin. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara göre sarımsak mide, meme, bağırsak, yemek borusu, prostat ve cilt kanserlerinde tümörlerin oluşmasını ve ilerlemesini engelliyor. Sarımsak enfeksiyonlar, kalp damar hastalıkları, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyona karşı da yararlıdır. Sarımsağı çiğ olarak sevmiyorsanız yemeklerin içinde pişmiş şekilde tüketin. Ya da kokusuz sarımsak hapı (garlic) kullanın.
Prof.Dr.Erkan Topuz

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web