Çilek sirkesi de olurmu demeyin?Ewet gerçektende var.Bahçenizdeki çilekler bu iş için oldukça uygun.
Çilek sirkesi nasıl yapılır?
Çilekleri alıp iyice yıkıyoruz, küçük saplarını ayıklıyoruz, biraz eziyoruz, cam bir kavanoza koyuyoruz, mayalanmaya yardımcı olması için, ortalama 2kg. çilek için, iki yemek kaşığı kadar (GDO) içermeyen toz şekeri koyuyoruz, 250 ml. su ilave edip karıştırıyoruz, hava almasını sağlamak için üzerine bir tülbent bez bağlayıp, kapak kapatmadan, mayalanmaya bırakıyoruz.
On gün sonra mayalanmaya başlıyor ve ilk süzme işlemi başlıyor.Üzerine tülbent bağlayıp,kırk gün daha bekledikten sonra on günde bir süzme işlemini tekrar ediyoruz.Asitleşme başlayıp, sirke tadı ortaya çıkınca koyu renkli bir şişeye süzerek dolduruyoruz. Sirkemiz hazır. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.
Nerelerde kullanılır?
Çorbalarda, salatalarda rahatlıkla ve güvenle kullanabilirsiniz. Deneyince hazmı kolaylaştırdığını göreceksiniz!
Hanımlar doğal cilt güzellik maskelerinde, gençler akne ve sivilce üzerine, beyler tıraştan tahriş olmuş ciltlerinde pamuğa damlatıp kompres yaparak kullanabilirler. Aynı zamanda cildi nemlendirerek kırışıklıkların giderilmesine de yardımcı oluyor.
Çilek vitamin deposu
A, B, C, E vitaminleri, folik asit, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum mineralleri içeriyor. Tatlı meyve çilekte karbonhidrat ve protein de bulunuyor.
Virüsleri öldürüyor!
Çilek, bedenimize sızmış olan bazı virüsler için öldürücü etkiler taşır; bunlar arasında çocuk felci (polyomiyelit), bazı ağız ve deri yaralarını oluşturan virüsler sayılabilir. Ayrıca geleneksel olarak halk hekimliğinde çileğin akneye (sivilcelere) iyi geldiği kabul edilir. Kansere karşı koruyucu olduğu, son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucu kabul görmektedir.
İdrar söktürücüdür. Ayrıca romatizma ve gut hastalığı yangılarını azaltıcı etkileri bulunur.
Kaynak:İyibilgi.com
Çilek sirkesi nasıl yapılır?
Çilekleri alıp iyice yıkıyoruz, küçük saplarını ayıklıyoruz, biraz eziyoruz, cam bir kavanoza koyuyoruz, mayalanmaya yardımcı olması için, ortalama 2kg. çilek için, iki yemek kaşığı kadar (GDO) içermeyen toz şekeri koyuyoruz, 250 ml. su ilave edip karıştırıyoruz, hava almasını sağlamak için üzerine bir tülbent bez bağlayıp, kapak kapatmadan, mayalanmaya bırakıyoruz.
On gün sonra mayalanmaya başlıyor ve ilk süzme işlemi başlıyor.Üzerine tülbent bağlayıp,kırk gün daha bekledikten sonra on günde bir süzme işlemini tekrar ediyoruz.Asitleşme başlayıp, sirke tadı ortaya çıkınca koyu renkli bir şişeye süzerek dolduruyoruz. Sirkemiz hazır. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.
Nerelerde kullanılır?
Çorbalarda, salatalarda rahatlıkla ve güvenle kullanabilirsiniz. Deneyince hazmı kolaylaştırdığını göreceksiniz!
Hanımlar doğal cilt güzellik maskelerinde, gençler akne ve sivilce üzerine, beyler tıraştan tahriş olmuş ciltlerinde pamuğa damlatıp kompres yaparak kullanabilirler. Aynı zamanda cildi nemlendirerek kırışıklıkların giderilmesine de yardımcı oluyor.
Çilek vitamin deposu
A, B, C, E vitaminleri, folik asit, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum mineralleri içeriyor. Tatlı meyve çilekte karbonhidrat ve protein de bulunuyor.
Virüsleri öldürüyor!
Çilek, bedenimize sızmış olan bazı virüsler için öldürücü etkiler taşır; bunlar arasında çocuk felci (polyomiyelit), bazı ağız ve deri yaralarını oluşturan virüsler sayılabilir. Ayrıca geleneksel olarak halk hekimliğinde çileğin akneye (sivilcelere) iyi geldiği kabul edilir. Kansere karşı koruyucu olduğu, son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucu kabul görmektedir.
İdrar söktürücüdür. Ayrıca romatizma ve gut hastalığı yangılarını azaltıcı etkileri bulunur.
Kaynak:İyibilgi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder