22 Temmuz 2008 Salı

GÜNEŞ KREMLERİNDE GİZLİ TEHLİKE

Yaz mevsimi geldi ve denizde kullanılan deniz kremlerininde kullanımı arttı.Fakat uzamanların bu konuda uyarıları var. Yazla birlikte çok sık kullanılmaya başlayan kremlerin, içindeki bazı maddelerin toksit olabileceğine dair bütün ülkelerden uyarılar geliyor.
Konuyla ilgili Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, güneş kremlerinde bulunan çinko oksit ve dioksinisimli maddelerin, kansere yol açabildiğini, ve güneş kremi alırken içeriğine çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:
"Güneş kremleriyle ilgili çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Amerika'da içinde dioksin olan ürünlerin tüketimi konusunda ciddi uyarılar yayınlandı. Güneş kremi alırken içinde çinko oksit ve dioksin bulunmamasına dikkat edilmeli. Ürünü alırken mutlaka içeriğini kontrol edin.
GÜNEŞ KANSERDEN KORUYOR
Güneşe doğru zamanda çıkıp, doğru şekilde güneşlenildiğinde güneşin kanserden koruduğu kanıtlanmıştır. Özellikle pankreas kanserine karşı etkili olan güneş, D vitamini sağladığı için kanserde müthiş etkili olduğu ortaya çıktı. Ayrıca D vitamininin vitamin olmak dışında vücudun gereksinimi sağlamakta ve kanserde müthiş etkili olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web