3 Temmuz 2008 Perşembe

DOMATES SUYUNUN FAYDALARI

Yaz meysiminin vazgeçilmezlerinden biride;güzel kokulu tarla domatesleridir.Hem ucuz hemde çok faydalıdır...
DOMATES SUYUNUN FAYDALARI
Domates içerdiği C ve E vitaminleri, potasyum ve diğer mineralleri ile, insan sağlığı için oldukça yararlı bir sebzedir.
-Domates suyunda bol miktarda bulunan likopen adlı madde var. Kalbi hastalıklara karşı koruyan bu madde domates suyunun yüzde 85 inde bulunuyor.
-Aynı zamanda portakalda bulunan C vitaminine eşdeğer oranda da vitamin içeriyor. Kısır erkeklerde sperm yoğunluğunu ve hareketliliğini arttırarak kısırlığı önler ve Prostat kanserine yakalanma riskini azaltır.
- C vitamini olan domateste bulunan likopen grip virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu grip ve nezleden korur.
-Hazmı kolaylaştırıcı ve vücudun su tutmasını önleyici özelliğe sahiptir.
-Kan basıncının düşürülmesinde etkilidir.
-Bir bardak domates suyuna bir adet çiğ yumurta kırın, Cystein adlı bir tür protein içeren bu karışım vücuttaki zehirli maddelerin bir an önce dışarı atılmasını sağlar.
KAYNAK:netten

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web