29 Mart 2008 Cumartesi

ZAYIFLAMA ÇAYI

ZAYIFLAMA ÇAYI
Metabolizmayı dengeleyici olarak, kiloyu dengeleyen, kişiyi rahatlatan, sağlıklı ve genç kalmasına yardımcı olan bir çay. Genel metabolizma üzerinde dengeleyici etki yaparak kiloyu normalleştirir. Yağlanmaya yatkın olan ve zayıflamak isteyen kişilere uygun bir bitki çayıdır

Kullanılması gereken bitkiler:
15g Barutağacı kabuğu,
* Frangula alnus 10g Kuşburnu 15g Tang,
** Fucus vesiculosus, bir tür deniz yosunu 8g Ebegümeci yaprağı 15g Böğürtlen yaprağı 15g Ahududu yaprağı, Rubus ideaus 19g Funda, Calluna vulgaris, çiçek ve yaprak 7g Isırganotu yaprağı 3g Sarı Kantaron, Hypericum perforatum, çiçek, yaprak ve sap
*Almancada Tang olarak bilinen bu deniz yosunu türünün öncelikle sağlığa zararlı olabileceği ve kesinlikle yararsız olduğu için kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Alman Federal Sağlık Bakanlığı da(BGA) bitkinin kullanılmaması gerektiğini savunmaktadır. Bu bitki yerine, yine iyot içerikli olan orman sarmaşığı yaprağı 5g kullanılabilir.
**Barutağacı kabuğu ülkemizde güvenilir bir bitki satıcısından temin edilmelidir. Ayrıca, Latince adı verilerek yurt dışındaki (örneğin Almanya) eczanelerden de temin edilebilir.)
Zayıflama çayının kullanılışı: Çok ince kıyılmış bitkiler iyice harmanlanır. Yarım tatlı kaşığı bitki karışımı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 1 bardak çayla başlanır, 3 bardağa kadar çıkarılır, dozaj 6 hafta sürdürülür ve kademeli olarak yine günde 1 bardağa inilir. Bu çay, normal kiloya ulaşıldıktan sonra da günde 1 bardak olarak sürekli içilebilir. Zayıflama çayının etkisinin arttırılabilmesi için haftada 1-2 sıcak banyo alınır ve banyo sonunda tüm bedene tam masaj uygulanır. Zayıflama Çayı 1 su bardağı su için 1-2 adet avakado yaprağı 1 çay kaşığı yeşil çay Küçük bir tutam kiraz sapı Küçük bir tutam mısır püskülü 1 çay kaşığı rezene tohumu Hepsi birlikte hafif ateş üzerinde 1-2 dakika kaynatılacak. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kapatın. 3-4 dakika demlemeye bırakılacak. Şekersiz olarak içilecek. İster aç karnına ister tok karnına içebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web