4 Temmuz 2009 Cumartesi

Güneş Yanığına Karşı Alınacak Önlemler

Güneş yanığında yanığın genel belirtileri görülüyor yani kızarık bir zemin üzerinde eritemli bir zemin üzerinde su toplamalar normal bir yanıkta suyla yanıkta ise aynı şekilde 3 durum yanık vardır 1. ci derece ki yanıkta cildte yanlız renk değişikliği oluyor 2.ci derece yanıkta su toplamalar oluyor 3. cü derecede yanıkta ise geri dönüşü olmayan bir yanıktır doku kayıbı oluyor.

Güneşte çok bilinçsizce güneşlenen insanlarda eritemli bir zemin üzerinde su toplamalar oluyor onlar daha sonra ki dönemlerde hep leke bırakarak düzeliyor. güneş yanığı olmaması için yavaş yavaş güneşe girmemiz gerekiyor birden bire girip 10 saat 5 sat yada 8 saat kalmamak gerekiyor. hergün 15 dakikadan başlıyarak onu 20 dk 25 dk ya çıkartarak hergün belli bir limitin üstünde kalarak güneşte kalmamak lazım.

Gerçek bir güneş yanığı varsa uzman bir doktordan yardım almak varsa eğer su toplayanlar varsa onları kurutucu solisyonlar kullanmak gerekiyor. bölgeye sürekli soğuk kompleks yapmak gerekiyor orda oluşan su toplayan yerlerle oynamamak gerekiyor oynarsa eğer daha sonraki dönemlerde lekeler görülebilir. nemlendirici sürmek gerekiyor tabi oralarda ağrı yaparsa ağrı kesici almamız gerekiyor eğer çok fazla kaşıntı bir yanma varsa doktorun tavsiye ettiği ilaçları kullanmalıyız. zaten bu durumda 1 hafta içinde geçiyor.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web