30 Temmuz 2008 Çarşamba

DİSETİ APSESİ

Sindirim sisteminin başlangıcı olduğuna göre, ağzın sağlık durumu tüm sistemi yakından ilgilendirir. Sağlıklı çiğnemeye engel olabilecek kronik bir diş rahatsızlığı veya bir enfeksiyon, örneğin bir apse, sistemi olumsuz etkiler ve de zehirler. Ayrıca, yeterli tükürük üretilmediğinde veya tükürüğün bileşiminde yetersizlikler olduğunda, sindirim sistemi yavaşlar. Bu nedenlerden ötürü, ağız temizliğine ve sağlığına gereken önemin verilmesine dikkat edilmelidir.
Dişeti Apsesine bitkisel çözüm
Dişetinin dokusunda erimeye yol açan bu kronik ve ağrılı hastalığın, tüm bedeni olumlu etkileyebilecek, mikrop kırıcı, kan temizleyici ve lenf sistemini temizleyici özellikler taşıyan bitkilerle tedavi edilmesi gerekir. Dişetinin doğrudan tedavisi ise, dişeti iltihabı için önerilen reçetelerle gerçekleştirilebilir. Ayrıca yüksek dozda C Vitamini alımı ile bu tedavi desteklenmelidir.
Tedavinin en önemli bölümü ise aşağıdaki bitki karışımının kullanımıdır:
Süsen kökü 1 ölçek, şekerci boyası kökü (dörtte bir) ölçek, çok ince kıyılarak iyice karıştırılır. 1,5 tatlı kaşığı kök, orta boy 2 su bardağı dolusu soğuk suya eklenir ve hafif ısıda 10-15 dakika kaynatılır, süzülür ve temiz bir termosa aktarılır. Isırganotu 1 ölçek, yoğurtotu 1 ölçek, aynısafa 1 ölçek, ince kıyılarak iyice karıştırılır. 1,5-2 tatlı kaşığı bitki, orta boy 2 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür ve termostaki kök çayı ile karıştırılır. Aç karnına veya öğün aralarında günde içilecek olan 3 bardak çayın her bir bardağına, yarım tatlı kaşığı echinacea tentürü ve yarım tatlı kaşığı İsveç Şurubu eklenir. Echinacea tentürü bulunamadığında, echinacea drajelerinden günde 3 kere 1 adet, çayla birlikte yutulabilir (echinacea preparatları eczanelerden temin edilebilir, bitki ülkemizde tanınmaz). Bu tedavi 1-3 hafta boyunca, hastalık belirtileri ortadan kalkana kadar uygulanır.

29 Temmuz 2008 Salı

GOZALTI MORLUKLARI ICIN

Gözaltı morlukları için;
bir bardak kaynar su + bir tutam lavanta + bir tutam papatya
bunları karıştırıp biraz bekleyip yüzünüze maske uygulayınız çok kısa bir süre içinde sonucu göreceksiniz...

TOPUK CATLAKLARI ICIN

Genelde yazın açık ayakkabı veya terlik giyildiğinde meydana gelen ve ince çorapların anında kaçmasına sebep olan topuk çatlakları için
** 2 çorba kaşığı bal + yarım limon suyu ılıtıp topuklara dirseklere sürün. sonrada ılık su ile yıkayıp nemlendirici sürünüz....

KOLESTROL

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜCE ŞİFALI BİTKİLER
Kolesterol yüksekliği kalp sağlığı açısından çok önem taşır. Kolestrolün düşürülmesi ve sağlıklı bir kalbe kavuşmak için tıpbın yanı sıra bitkilerdende yararlanmak gerekir...
ŞİFALI BİTKİLER
-Şahtere otu, Boy otu, Domalan mantarı, Frenk maydanozu, Lavanta çiçeği, Ada çayı, Akdiken yaprağı, Ihlamur, Nane
BİTKİLERİN HAZIRLANIŞI
- Şahtere otu, boy otu ile birlikte suda demlenir. Süzü­lerek elde edilen sıvıya kıyılmış domalan mantarı ilave edilerek lapa kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazır­lanan bu lapadan günde üç çorba kaşığı yenir.
- Frenk maydanozu, lavanta çiçeği ve ada çayı aynı ka­ba konarak demlenir. Süzülerek elde edilen karışıma şe­ker ilave edilerek şerbet kıvamına gelinceye kadar karış­tırılır. Isıtılan bu şerbetten sabah ve akşam iki bardak içilir.
- Akdiken yaprağı ve ıhlamur suda kaynatılarak dem­lenir. Süzüldükten sonra elde edilen karışıma nane tozu ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan yemeklerden önce ve sonra bir çorba kaşığı içilir.

KAYNAK:en-sifalibitkiler

İSİLİKLERE DOGAL CÖZÜM

Yaz mevsimi geldiğinde terle birlikte vücutta havasızlıktan oluşan isilikler hem insanı rahatsız eder hemde görünüm olarak hoş görünmez.Bunun için herkesin evinde bulunan bir yöntem söyleyeceğim sizlere.
Grekli malzeme:Sadece Nişasta..Evet yanlış duymadınız nişasta
Nişasta burda pudra görevi görüyor hem doğal hemde hemen hemen herkesin evinde bulunan bir malzeme.
Yapmanız gereken tek şey duşunuzu aldıktan sonra iyice islikli bölgeyi kurulayıp o bölgeye pudra serper gibi nişastayı serpmek.Bu kadarda basit.İsilikleriniz kuruyana kadar günde 2 kez falan tekrarlayabilirsiniz.

22 Temmuz 2008 Salı

PROF.DR.AHMET MARANKİ

Showtvde yayınlanan Deryalı günlere konuk olan Prof.Dr.Ahmet Maranki çok faydalı bilgilere yer verdi.
Aşağıdaki videoda bu bilgileri bulabilirsiniz.

GÜNEŞ KREMLERİNDE GİZLİ TEHLİKE

Yaz mevsimi geldi ve denizde kullanılan deniz kremlerininde kullanımı arttı.Fakat uzamanların bu konuda uyarıları var. Yazla birlikte çok sık kullanılmaya başlayan kremlerin, içindeki bazı maddelerin toksit olabileceğine dair bütün ülkelerden uyarılar geliyor.
Konuyla ilgili Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, güneş kremlerinde bulunan çinko oksit ve dioksinisimli maddelerin, kansere yol açabildiğini, ve güneş kremi alırken içeriğine çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:
"Güneş kremleriyle ilgili çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Amerika'da içinde dioksin olan ürünlerin tüketimi konusunda ciddi uyarılar yayınlandı. Güneş kremi alırken içinde çinko oksit ve dioksin bulunmamasına dikkat edilmeli. Ürünü alırken mutlaka içeriğini kontrol edin.
GÜNEŞ KANSERDEN KORUYOR
Güneşe doğru zamanda çıkıp, doğru şekilde güneşlenildiğinde güneşin kanserden koruduğu kanıtlanmıştır. Özellikle pankreas kanserine karşı etkili olan güneş, D vitamini sağladığı için kanserde müthiş etkili olduğu ortaya çıktı. Ayrıca D vitamininin vitamin olmak dışında vücudun gereksinimi sağlamakta ve kanserde müthiş etkili olmaktadır.

21 Temmuz 2008 Pazartesi

SOĞANIN FAYDALARI

SOĞAN; Evlerin neredeyse vazgeçilmezidir,içerisinde bulunana A, B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt mineralleri bakımından oldukça zengindir...
Soğanın Faydaları:

-Vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir.
-Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Yüksek tansiyonu düşürür.
-Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında iyi gelir.
-Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser.
-Damar tıkanıklığını önler.
-Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur.
-Kandaki şeker seviyesini ayarlayan soğan şeker hastalarına faydalıdır.
-Böbrek ağrılarını hafifletir.
-Böbrek kumlarının ve taşların dökülmesine yardımcı olur ve tekrar oluşmalarını önler.
-Mikrop öldürücü etkisi vardır.
-Vücuttaki ve kandaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır.
-Yaraların daha hızlı kapanmasına yardımcı olur.
-Egzama, dolama gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır.
-Karaciğerin çalışmasını düzenler.
-Sinirleri rahatlatır, sıkıntı ve bunalıma iyi gelir.
-Uyku problemi çekenlere faydalıdır.
-Hafızayı güçlendirir.
-Kemik erimesine karşı etkilidir.
-Hazmı kolaylaştırır.
-Cinsel gücü arttırır.

-Kanı temizler...

20 Temmuz 2008 Pazar

MADEN SUYU

MADEN SUYUNUN FAYDALARI:
-Maden suyu içerdiği zengin mineraller vücudumuzun birçok bölgesine olduğu gibi cilt için de yararlıdır
-İçerdiği zengin kalsiyum ve florür gibi mineraller nedeniyle özellikle çocuklar, bayanlar ve yaşlıların daha fazla maden suyu içmeleri gerekir.
-Maden suyunda zengin olarak bulunan minerallerden magnezyum, hücre içerisinde potasyumdan sonra en yoğun olarak bulunan katyondur. Hücre zarı, hücre içi ve hücre çekirdeğindeki birçok biyolojik olaylarda etkilidir ve kas ile sinirlerdeki elektrik uyarılarının iletilmesini sağlar.
-Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir
-Enfarktüs geçiren insanlarda magnezyum düşüklüğü saptanmıştır. Maden suyu iyi gelir
-Damar sertliğine yol açan damarlardaki yağ ve kalsiyum birikmesi de magnezyum eksikliğinden oluşur,maden suyu tüketildiği takdirde iyileşme görülür ...
-Sodyum vücut sıvılarında en fazla bulunan elementtir ve sıvı dağılımı ile sıvı dengesinin düzenlenmesini sağlar.
-Ayrıca asit-baz dengesi ve sinir uyarılarının taşınması en önemli görevlerindendir.Kalsiyum vücudumuzda en fazla bulunan elementtir.
-Bikarbonatlar, magnezyum, sitratlar, sodyum, flor ve kalsiyum maden suyunda bulunan doğal dengeleri ile, ürolojik hastalıkların seyri ve özellikle ameliyat sonrasında çok etkendir...
- Kemik yapısının yanı sıra kas kasılmalarının düzenlenmesine, sinir uyarılarının taşınmasına, hücre zarlarında iyon değişimine, hormonların, sindirim enzimlerinin ve nörotransmitterlerin salgılanmasına yardımcı olur
-Kalsiyum sadece süt ve doğal sularda bulunur. İçerisinde kalori ve kolesterol olmadığı için maden suyu, kalsiyum açısından süte en iyi alternatif olmaktadır.
-Böbrek taşlarının tekrarlamasını önlemenin en kolay, en pratik ve doğal yol bol miktarda maden suyu tüketmektir.
-Kalsiyum zengini doğal mineralli sular, menapoz döneminde kadınlarda ve ileri yaşlarda erkeklerde kemik erimesinin önlenmesi ve tedavisinde yeterli kalsiyum desteği sağlanmasında maden suyu çok iyidir...
YEŞİM SALKIMIN GÜZELLİĞİNİN SIRRI; MADEN SUYU
Bayanlar eğer cildinizin ışıl ışıl ve pürüzsüz olmasını istiyorsanız haftada 1kere soğuk sodayla uyanır uyanmaz yüzünüzü yıkayın ve bonyo suyunuza 2-3 tane soda koyup yıkanın cildinizdeki değişimi göreceksiniz...

19 Temmuz 2008 Cumartesi

SUNA DUMANKAYA DAN GUNES LEKELERİ İCİN MUCİZEVİ FORMUL

Suna Dumankaya'dan güneş lekeleri için formül;
Gerekli Malzeme;

Küçük bir kavunun yarısı (mevsimine göre şeftalide olabilir) 1 adet elma 1 kahve fincanı kırmızı şarap 2 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı;Kavun ve elma bir kabın içerisine rendelenir.Daha sonra üzerine şarap ve toz şeker ilave edilerek karıştırılır.Bu karışım bir kavanoza konark güneş gören bir yerde tam 10 gün bekletilir.Daha sonra temiz bir bezle süzüldükten sonra hergün temiz bir pamukla cilde uygulanır.Bir süre sonra lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.
Suna Dumankaya

AHMET MARANKİ MENAPOZ DÖNEMİ KÜRÜ

Menapoz dönemi bayanların en sıkıntılı geçen dönemidir.Bu dönemdeki sıkıntıları en aza indirgemek için bazı formüllerde yok değil.Menepoz dönemi öncesinde başlayan iç sıkıntısı,kalp çarpıntısı,terleme,depresyon halleri,gibi durumlarda bu sıkıntıyı azaltacak en iyi bitki civanperçemidir.Prof.Dr.Ahmet Marankinin bu konuda bir önerisi var.
Yarım tatlı kaşığı kıyılmış civanperçemini bir bardak kaynamış suya atın.10 dakika ağzı kapalı bir şekilde demleyin.
Süzüldükten sonra tatlandırmadan aç karnına veya öğün aralarında günde 2-5 bardak içilir.
Civanperçemini ayrıca banyo suyunda da kullanabilrisiniz.
2-3 avuç kuru bitkiyi 3 saat bir litre soğuk suda bekletiniz.
Banyo küvetini 37 dereceyi geçmeyecek şekilde su ile doldurun. Soğuk suda beklettiğiniz bitkiyi bir taşım kaynatıp süzün.
Hazırladığınız banyo suyuna ekleyin.

Bu su ile 15 dakika banyo alın. Banyodan sonra 15-20 dakika dinlenin. Haftada 2-3 kez bu banyoyu tekrarlayabilirsiniz.
Günlük çay içiminizi de aksatmadan 4 haftalık bir kür düzenlediğinizde Civanperçeminin menapoz sıkıntıları üzerindeki olumlu etkisinin fark edileceğini belirten uzmanlar Civanperçemini gebelik sürecinde kullanılmamasını öneriyorlar.

18 Temmuz 2008 Cuma

SİFALI TASLARLA TEDAVI

Taşların; aslında bizlerin bilmediği yönleri var. Bu konuda uzman araştırmacı yazar HasanKocataş'a göre;
Düşük tansiyonu olanlar, kırmızı akik taşını yüzük ve kolye olarak kullanabilirler. Bütün taşlarda minareller vardır, aynı zamanda şifa kaynağıdır. Yüksek tansiyonu olanlar yeşim taşı ile alın bölgelerine sürerek taşla masaj yapabilirler.
Migren için ise malargit ve kaplangözü kolyeleri takmaları gerekir.
Uyku sorunu çekenlere yada uykuya dalmakta güçlük yaşayanlar ise ametist ve kullanabilirler ama ceraoit taşlarıbu taşlar kişiye aittir, başkası kullanamaz.
Ayrıca dişiniz ağrıyor ise yeşim taşını ağrıyan dişinize koyun ağrının anında geçtiğini göreceksiniz.

17 Temmuz 2008 Perşembe

KIRMIZI MERCİMEK

ENDER SARAÇ KIRMIZI MERCİMEĞİN FAYDALARINI AÇIKLADI:
Kırmızı mercimek,hem çok besleyici hemde çok faydalı bir besinimizdir;
-Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek, şeker hastaları için çok iyi bir besin kaynağıdır. Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür.
-Yüksek lif içermesi nedeniyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar...
-Hemoroid ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar.
-Mercimek, içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
-Zengin potasyum içermesi nedeniyle yüksek tansiyonu düşürücü etkiler yapar.
-Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür; Böylece kalp krizi geçirme rizikosunu azaltır; kalp dostu bir besin olduğunu kanıtlar.
- Mercimek içerdiği maddelerle bedenin kansere yakalanma riskini azaltır.
ENDER SARAÇ'DAN MERCİMEK KÖFTESİNİN TARİFİ

MALZEMELER
1Su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
15-20 sap ayıklanmış maydanoz
10-15 sap yeşil soğan
2 kaşık salça
bir miktar sıvı yağ
kimyon,tuz ,karabiber,pulbiber
Yapılışı:kırmızı mercimeği yıkayıp 3 su bardağı suda suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Daha sonra içine ince bulguru koyup karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve biraz bekletiyoruz.Diğer tarafta yeşil soğanı,ve maydanozu ince ince doğruyoruz.mercimek ve bulgur ılıyınca içine kimyon karabiber,tuz,pul biber ve tavada yağla pişirdiğimiz salcayıda koyarak karıştırıyoruz,iyice karışınca içine maydanoz ve yeşil soğanıda koyup köfte şeklini verip servis yapıyoruz...
kaynak:netten

15 Temmuz 2008 Salı

Migren Sinsi ve Kadinsever Bir Hastalik



Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nebahat Taşdemir, migrenin eğitim düzeyi yüksek, her şeyi kafasına takan, mükemmeliyetçi kadınlarda daha çok görüldüğünü bildirdi.

Prof. Dr. Taşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, migrenin iş gücü kaybına neden olan şiddetli baş ağrısı olduğunu söyledi.

Ataklar ve genellikle yarım baş ağrısı şeklinde kendini gösteren hastalığın atak sırasında hastanın ışıktan, sesten, kalabalıktan rahatsız olduğunu belirten Taşdemir, ayda 4-5 atağı olan hastalarda bazen bu atakların 72 saat kadar sürebildiğini ifade etti.

Taşdemir, baş ağrısının orta şiddetten çok şiddetliye kadar seyredebildiğini kaydederek, ''Migren, daha çok kadınları tercih eder'' dedi.

-''MASUM BİR HASTALIK DEĞİL''-

Hastalığın kalıtımsal olabildiğini, yanıp sönen ışıklar, parfüm kokuları, peynir, özellikle kırmızı şarap, portakal türü meyveler, domates, salam, sosis ve turşu gibi gibi bekletilmiş gıdaların hastalığı tetiklediğini belirten Taşdemir, şöyle konuştu:

''Hastalarımıza ilacın yanı sıra eğitim veririz. Hastaya 'ağrının sevmediği şeyleri yapma, uykusuz kalma, az veya çok uyuma' şeklinde uyarılarda bulunuruz. Çünkü migren pek de masum bir hastalık değil. Beyinde bazı hasarlar meydana getirebiliyor. Damarlarda tıkanıklıklara yol açabiliyor. Yüzde, elde, bacakta uyuşmalar veya güç kaybı, bütün bu belirtiler ağırının geleceğini haber verir. Bu dönemde beyin damarları daralır. Beyinde bölgesel kan akımı azalır.''

-STRES EN ÖNEMLİ TETİKLEYİCİ FAKTÖR-

Baş ağrısını tetikleyen en önemli faktörün stres olduğunu, şehirli, eğitim düzeyi yüksek, her şeyi kafasına takan, mükemmeliyetçi kadınlarda migrenin daha çok görüldüğünü belirten Taşdemir, migrenin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu kaydetti.

Hastalığın sıklığını ve şiddetini azaltmaya yönelik tedavilerin yapıldığını ayda 4-5 atağın daha aza indirgenebildiğini belirten Taşdemir, ''Her baş ağrısı migren değildir. Migren ataklar halinde gelir ve ataklar belli bir zaman içinde devam eder. Zonklayıcıdır. Sıkıştırıcı değildir'' dedi.

Prof. Dr. Taşdemir, stresten olabildiğince uzak durma, oksijeni bol yerlerde yürüyüş türü hafif egzersizler yapma ve tetikleyici gıdalardan uzak durma önerisinde bulunarak, şöyle konuştu:

''Hastalarımızın doktor kontrolünde ilaç kullanması gerekiyor. Gelişigüzel ilaç kullanmamalarını öneriyorum. Bazı baş ağrıları hastanın hayatında gördüğü en kötü baş ağrısıdır. Beyninde bomba patlamış gibi hisseder. Birdenbire yaşanan böyle bir ağrı, damar çatlamasına bağlı beyin kanaması veya beyin tümörü olabilir. Bu durumda vakit geçirmeden nöroloji kliniğine başvurulması şarttır.''

AHMET MARANKİ TROİD

PROF DR AHMET MARANKİDEN TAVSİYELER
-Her sabah aç karnına bir su bardağı havuç suyunun içine 1tatlı kaşığı zeytin yağı koyarak için
-Yetişkinler günde 3 elma çocuklar ise 1 elma mutlaka tüketin
-Her gece yatmadan önce 1su bardağı kaymar suyun içine 2 çorba kaşığı elma sirkesini koyup için ayda 2-3 kilo verirsiniz...
-Kabak çekirdeği yağı 1 bardak suda 2-3 dalma damlatın ve için
-Buğday ekmeği yiyin,halk ekmeği yiyin
-Konsantre yiyecekleri kullanmayın
-Kanser, hepetit B, böbrek hastaları,kısırlıkta boyun bel fıtığı hastaları şeker hastaları maydonoz tüketin çiğ olarak yiyin.demleyerk için kürlerini yapın...
-Domates tüketin ama hibrit olmayanı bulun ...
MARANKİDEN TROİTDEN KURTULMAK İÇİN ÖNERİLER
-Troit hastaları hakiki ceviz yağını troilt bölgesine sürün her gece üstünü streçle kapatın 20 gün uygulayın 1 hatfa ara ve 20 devam edin 3 ay boyunca tekrarlayın.
-Cevizin içindeki perdelerden 50 adet perdeyi alın 1litre suya koyun ağzı kapatın kapalı yerde 7 gün bekletin;her gün 1fincan bu sudan 20 gün ,20 gün boyunca birer hafta ara vererek uygulayın.
-Cevizin recelini ve cevizin kendisini tüketin
REFLÜSÜ OLANLARIN DİKKATİNE
-Çiğ patates ve lahananın suyunu sıkın ve sabahları aç karnına 7 gün 20 ne kadar için 7. günde farkı göreceksiniz...
KAYNAK:marankicom

12 Temmuz 2008 Cumartesi

FUNDA YAPRAĞI

FUNDA YAPRAĞI
Zayıflama çaylarının başında yer alan funda yaprağının zayıflamanın yanı sıra vücudumuza pek çok yönden faydası dokunuyor.

FAYDALARI; Funda yaprağı iyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar söktürücüdür. İdrar yolları enfeksiyonlarında etkilidir.Kabızlığı giderici etkilere sahiptir.Şişmanlık rahatsızlıklarında kullanılan funda suyu çok etkili bir zayıflatıcıdır.Yemeklerden sonra 1 su bardağı kadar içilirse yağların eritilmesinde yardımcı olur. Ayrıca iltihabı kurutmada, romatizmal hastalılarda, kolesterol düşürücü ve ağrı kesici olarak da kullanılmaktadır. idrar yolları dezenfektanı olarak kullanılır, idrar söktürücü ve kabızlığı giderici etkilere sahiptir. Altına ıslatan çocuklarda faydalıdır.
Kullanma şekli: 1/4'ü Funda Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz.Günde üç çay bardağı içilir
...

11 Temmuz 2008 Cuma

TERLEMEYI ONLEYEN BITKILER

Yaz geldi..Terlemek en büyük sorun değilmi..Ya önüne geçilemez ter kokusu..Aslında terin kokusu yokmuş.Vücutta bulunan bakterilerle birleşince koku oluşuyormuş.Ne olursa olsun ter kokmak hem insanın kendini rahatsız eder hemde çvresini..Kullandığımız çoğu vücut kokusu gidericiler kokuyu gizlemeye,terlemeyi azaltmaya ve nemle dost olan bakterilerden cildi korumaya yardımcı olur.Örnek olarak verecek olursak karbonhidrat ve mısır ununu terleyen bölgeleriniz için uygulayabilirsiniz.Her iki toz teri emer ama antiperspirant değildir.Karbonat ortalama bir antiseptik ve koku gidericidir.Gelelim koku giderici yani terlemeyi önleyici bitkisel yöntemlere;
Bunların içinde en değerli bitki adaçayıdır.Çok değerlidir çünkü antiperspirant bir bitkidir.Adaçayı yağı,tentür ve çay poşetleri kolay bulunur.Tentür ile sulandırılmış yağı yüz ve genital bölgeleriniz hariç tüm terleyen bölgelerinize doğrudan sürebilirsiniz.Çay olarak içebilir yada terleyen bölgelerinizi bununla yıkayabilirsiniz.
NOT:Hamileler kullanmamalıdırlar
ÇAY AĞACI YAĞI:Bu tarçın kokulu yağ,Avustralyadaki bir melaleuca alternifolia ağacından elde edilir.Terleyen bölgelerinize uygulayın.

VARISE IYI GELEN DOGAL FORMULLER

Suna Dumankaya'dan varisle ilgili açıklamalar;
Varis genelde aşırı yorgunluktan ileri gelir.Çok sıcak ve çok soğuk havayı sevmezler.Atkestanesi losyonu bazı aktarlarda tarım bakanlığından izin alınarak satılmaktadır.
Varisler için;
*3-4 tane at kestanesini rendeleyin.Üzerini geçecek kadar susam yağı koyun.15 gün güneşte bekletin.Bu karışımı süzüyorsunuz ve süzdükten sonra 1 çay kaşığı elma sirkesi karıştırıp ayak bileklerinize ve varis olan bölgeye sürüyorsunuz

YASEMIN CAYI NELERE IYI GELİR

Tıbbi bitkiler uzmanı Prof.Dr.Kerim Alpınara göre Yasemin çok güzel kokulu ve tırmanıcı bir bitkidir.Özellikle güney sahillerinde açarak güzel kokular yayarlar.Bu bitkinin çiçekleri çok sakinlik verici özelliğe sahiptir.Kurutulmuş beyaz renkli bu çiçeklerden hazırlanan çaylar sakinlik verici olarak uygulanır.Ama abartılacak şekilde hastalıkların tedavisinde başlıbaşına kullanılacak nitelikte bir bitki değildir.Ama güzel kokusu sayesinde başka çayların kokusunu değiştirmekte oldukça işe yarar.

D VITAMININ YARARLARI

D vitamini eksikliğinin nelere yol açtığını biliyormusunuz?En büyük bağlantı tabiki depresyon.Bilimadamları, bin 282 kişi üzerinde yaptıkları çalışma sonucunda, depresyondaki insanlarda D vitamini oranın diğer insanlara oranla yüzde 14 daha düşük olduğunu saptadı. Araştırma sonucunda, D vitamini eksikliğinin, depresyonla ilintili olduğu bilinen paratiroid bezlerinin salgıladığı paratimod hormon seviyesinde düşüşe neden olduğu da belirlendi.
D vitaminini en çok hangi sebze ve meyvelerde bulabiliriz?En fazla süt,tereyağı,peynir,yumurta ve karaciğerde(özellikle balık karaciğerinde) bulunur.Bunları fazlasıyla tüketmeliyiz ki depresyon bizden uzak olsun.Ayrıca D vitamini eksikliği güneş görmeyen ülkelerin hastalığı olan raşitizme neden olur.Doğada D vitamini deride bulunan sterolun güneş ışınları etkisinde kalmasıyla oluşur. D vitamininin aşırı dozları, yüksek kan kalsiyum düzeylerine ve anormal kemik oluşumuna yol açtığından tehlikelidir.

SAGLIKLI BESLENMEK ICIN DIKKAT EDILECEK KURALLAR

Sağlıklı yaşamanın şartlarından bir tanesi de sağlıklı beslenmedir.Sağlıklı beslenme ise hangi besinleri nasıl,ne ölçüde ve ne zaman tüketeceğimizi bilmekle başlar.Sağlıklı yaşamak için doğru beslenmeyi öğrenip,yeme alışkanlıklarımızı ve tükettiklerimizi nasıl,ne miktarda ve nezaman almamız gerektiğini bilerek uygulamaktır. Örneğin; portakal suyu.Bir çoğumuz sabah kalvaltısında aç karnına portakal suyu içeriz.Hatta bir kaç bardak.Oysa bu genellikle o günümüzün hafif hafif başdönmesi ve rehavetle geçirmemize sebeb olur.Akşam geç saatlerde içilen portakal suyu geceyi uykusuz geçirmenize ve hatta kabus görmenize neden olabilir.Oysa portakal suyunu içmeden önce bir dilim ekmek yersek,bu tür şikayetlerinizi ortadan kaldırmış olursunuz.Taze sıkılmış meyve suları fazla bekletilmeden içilmelidir.Çünkü,hava ile temas eden meyve suyunun içindeki C vitamini,vitamin özelliğini yitirmeye başlar.Bu nedenle meyve sularını fazlaca sıkıp daha sonra içmek için buzdolabında veya açıkta bekletme alışkanlığınızı bırakınız.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'na göre;sağlıklı beslenmek için dikkat edilecek kurallar;
*Sabah kalvaltısını kuvvetli yapıp,öğlen yemeklerini sebze ve meyve ağırlıklı olarak,akşam yemeklerini ise hafif olarak alınız.
*Abur cubur yemeyiniz.
*Akşam 21:00 dan sonra yemek yeme alışkanlığınızı bırakınız.

*Yatmaya giderken 1 bardak su içmenizin çok faydası var
*Sık yiyiniz,fakat porsiyonlar halinde her öğün arasında en az 2 saat arasında olmasına özen gösteriniz.
*Fazla tuzlu yemekten kaçınınız,vücudunuzda ödem(su birikimi) oluşumuna neden olur. Yüksek tansiyonu olanların özellikle az tuz tüketimine özen göstermesi gerekir.
*Gün boyu, fazla su içmeye özen gösteriniz.Çünkü organlarınızın rahat çalışmasına yardım etmiş olursunuz.

*İleri yaşlarda süt yerine,sütten yapılmış ürünler (peynir,çökelek,yogurt)gibi ürünleri tercih ediniz.

*Fazla süt kabızlığa ve sindirim tembelliğine sebeb olur.Eğer sütü çokça ve severek içiyorsanız,beraberinde bir dilim kepekli ekmek tüketiniz.

Kynak:İbrahim Saraçoğlu&Bitkisel sağlık rehberi

9 Temmuz 2008 Çarşamba

MAYO VE BİKİNİ

MAYO VE BİKİNİ ALIRKEN
Havaların ısınmasıyla deniz meysimide açıldı insanlar iş hayatının stresinden kurtulmak için tatile çıkyorlar ve denizin tadını çıkarıyorlar;ama tatil yaparken bikini ve mayolarının da uzun ömürlü olmasını istiyorlarsa aşağıdaki önerileri dikkate almalarında fayda var...
MAYO YADA BİKİNİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ
*Vücudumıuzu saracak likralı kumaşların olmasına
*Üzerimize oturan kalıpları terçih etmeliyiz
*Beden ölçünüz arada kalıyorsa net bir ölçünüz yoksa mesela
36-38 iseniz küçük olan bedeni terçih ediniz
GÖGÜSLERİNİZ BÜYÜK İSE
*Gögüsleriniz büyükse,bikini altını düz üstünü desenli seçemelisiniz
*Balenli bikini seçmelisiniz
*Mutlaka boyundan bağlamalı ve kalın askılı olmasına özen göstermlisiniz
*Gögüsü taşıyacak kadar haznesi büyük ve büzgülü bitiniler seçilmelisiniz.
*Bikini altında kemer yada aksesuar olmalıdırki gögüsler dikkat çekmesin
GÖGÜSLERİNİZ KÜÇÜK İSE
*Straples modelli bikini terçih edebilirisiniz
*Enine çizgili bikiniler terçih edebilirsiniz
*Bikinin üstünde straplesin üst bölümünde fırfır olumalıdır.
*Bikininin yanları büzgülü olmalıdır
*Uzun üçgen üstler seçmelisiniz ve içi sünlerli olmalıdır.
*Açık renli bikiniler terçih etmelisiniz...
MAYO BİKİNİNİZİN UZUN ÖMÜRLÜ OLMASI İÇİN
-Güneş kremi ve yağlarının temesından kaçınınız
-Bikini yada mayonuzu ıslak olarak bırakmayınız(plastık torbalarda muhafaza etmeyiniz)
-Çamaşır makinasında kesinlikle yıkamayınız.
-Beyaz sabunla ılık suda elde yıkayınız.
-Sererek ve gölgede kurutunuz...
KAYNAK :neten

8 Temmuz 2008 Salı

TOPUK DİKENİNE BİTKİSEL CÖZÜMLER

Topuk dikeninin oluşma sebebi ayak tabanının aşırı zorlanmasıdır.Ayak tabanındaki tendon dokusunun topuşa yapışma yerinde gerilme, zorlanma nedeniyle zamanla minik yırtık ve zedelenmeler oluşur.Daha sonra burda iltihaplanmayla yerini kemikimsi bir yapıya bırakır..Şişmanlık,ayak taban bozuklukları, uzun süre ayakta kalma, yürüme ve bazı spor dallarındaki aktiviteler hazırlayıcı faktör oluştururlar.Topuk dikenine; söğüt kabuğu,meyan kökü ve ısırgan otu kaynatarak ayağınızı bu suda masaj yaparak dinlendiriniz.Daha sonra aktarcılardan alacağınız aynısafa merhemini topuk bölgesine uygulayınız.

ICKIYI BIRAKMAK ICIN BITKISEL FORMUL

İçki kötülüklerin anası,içki yuva dağıtan huzur ve sağlık bozan...İçki hakkında binlerce zarar sayabiliriz..Bu illete bulaşan kolay kolay bırakamıyor birdaha...Ama içkiyi bırakmak için bi takım formüller var.Tvde bir bitki uzamanı açıkladı ama ismini alamadığım için burada belirtemiyorum.Bi formül vermişti bende yazdım ve aktarmak istiyorum.İçkiyi bırakmak için tabiki en başta istek, güçlü bir irade ve en önemlisi sabır gerekiyor.Bundan sonra ise;
Deve dikeni ile anason tohumunu kaynatıyorsunuz ve soğuduktan sonra iyi niyetli bir dua ile bunu çay gibi demleyerek günde 1-2 çay bardağı için...
Sağlıcakla

YULAFIN FAYDALARI

YULAFLA GELEN SAĞLIK
Diyabet ve karaciğer yorgunluğuna karşı ; Tiroid bozukluğu ve kanda aşırı yağ birikmesi nedeniyle ortaya çıkan karaciğer yorgunluğu sözkonusu olduğunda mutlaka diyet yapılmalıdır;ve yulaf ağırlıklı olmalı. Yulaf, şeker hastalığı diyetinde de mutlaka yer alması gereken bir tahıl. Çünkü sodyum ve şeker açısından fakir. Pektin ve emicelluloz (bu madde vücuda giren şekeri yakalayarak konsantrasyonunu azaltıyor) sayesinde kan şekerini düşürüyor.

Ciltteki kızarıklık ve kaşıntılara karşı ;Yulaf, cildi yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi sayesinde ciltteki kızarıklık ve kaşıntıları gideriyor. Yulaf tanesi ilave edilmiş sıcak banyo suyu, bebeklerdeki pişik sorunlarını ve ciltteki dermatit ile iltihaplanmaları gideriyor. Bunun için 1 çay bardağı yulaf tanesi veya yulaf ununu 1 küçük tencere sıcak suya ilave edip karıştırın. Kaynatıp süzün ve sorunlu bölgeye uygulayın. Yulaf, sabunun yol açtığı cilt tahrişlerine ve ani hava değişimlerine maruz kalan cildi de koruyor. Bunun için sorunlu bölgeye yulaf lapası uygulayın
- Çabuk yağlanan saçlara; Yulaf saçlara parlaklık verip güçlendiriyor. Eğer saçlarınız yağlı ise günde iki öğün yulaflı yiyecekler yiyin. Örneğin; kahvaltıda yulaflı müsli, ikindi de yulaflı muhallebi veya kurabiye yiyin. Saçlarınız için15 günlük yulaf kürü uygulayın. Yemek aralarında yulaflı çay için.
-Soğuktan çatlayan eller için; Dış etkenlerden dolayı cilt ve ellere kış aylarında ekstra bakım uygulamak gerkmektedir. Soğuktan çatlayan ve kızaran ellerinize yulaf lapası sürün.1çay bardağı yulaf ununu 2 çay bardağı suda eriyinceye kadar karıştırıp hafif muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğuyunca cildinize sürüp 3-4 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Elleriniz yumuşacık olacaktır. El kremi kullanmıyorsanız kış aylarında bu uygulamayı 3 günde bir yapın...

Uykusuzluğa karşı ; 2 su bardağı yulaf tanesi veya yulaf unu ilave edilmiş sıcak banyolar, rahat ve sağlıklı bir uyku sağlıyor. Banyo suyuna dilerseniz eczane, doğal ürün satan mağaza ya da baharatçılardan satın alacağınız yulaf ekstresini de ilave edebilirsiniz.
Yeşil yulaf bitkisiyle hazırlanan çayda bir çok şeye faydalıdır;
-Sinirsel bitkinlik haline ve uykusuzluğa karşı kullanılmalıdır.
-Kandaki ürik asit miktarını azaltarak, romatizma ve gut hastalıklarında yardımcı olur,
-Yaşlıların genel anlamda güçlenmesini sağlar.
-Kan basıncı düzensizlikleri ve kalp rahatsızlıkları tedavilerinde destek olarak kullanılabilir.
-Deri döküntülerine ve cinsel yetersizliğe karşı faydalıdır.
-İdrar kesesi zayıflığına veya hastalıklarına ve böbrek hastalıklarına karşı bitki çayı kullanılmalıdır.
- Erkeklik gücünü arttırıcı olarak da oldukça etkilidir.
Kullanım biçimleri ;Yulaf çayı: Bir yemek kaşığı ince kıyılmış yeşil yulaf, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş çay, tatlandırılmadan içilir.
Yulaf tentürü: Geniş ağızlı bir cam şişeye veya kavanoza yarıya kadar ince kıyılmış taze yeşil yulaf bitkisi koyulur ve üstüne, çalkalanabilecek bir mesafe kalana kadar elma sirkesi eklenir. Sıvı bitkinin üstüne çıkmalıdır. Sıcak bir ortamda 14 gün bekletilen cam kap arada bir çalkalanır. Süre sonunda dört kat tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli şişelerde, serince bir ortamda saklanır. Şişelerin kapakları çok iyi kapatılmalıdır.
Hatırlatma: Yulaf bitkisinin bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur...
kaynak:netten

7 Temmuz 2008 Pazartesi

SELULIT DIYETI

Dr.Ender Saraç'ın siz bayanlar için verdiği selülit diyeti tarfi şöyle;
Sabah kalkar kalkmaz ilk işiniz Yedi-sekiz damla limonlu ve yarım tatlı kaşığı ballı ılık su
Light Peynir (iki parmak dil peyniri ya da iki tatlı kaşığı light labne ya da üç parça mozarella ya da bir yemek kaşığı lor peyniri), iki dilim light ekmek veya omlet (üç yumurta beyazı, bir yumurta sarısı, mozerella peyniri, yeşillik) ve bir dilim kepek ekmeği
Arada
İki salatalık, üç ceviz içi, bir fincan rezene çayı ve bir fincan yeşil çay
Öğlen:
100 gr. ızgara balık ve salata veya 100 gr. ızgara tavuk ve salata veya omlet (üç yumurta beyazı, bir yumurta sarısı, mozerella peyniri, yeşillik) veya yeşil sebze yemeği ve bir küçük kâse light yoğurt
İki saat sonra
Yeşil elma ve iki fincan yeşil çay
İki saat sonra
İki salatalık ya da iki kivi, kepekli grisini, bir fincan ada çayı ve bir fincan mate çayı
Akşam
Zeytinyağlı enginar (dört enginardan) veya kabak (dörtaltı adet), dört kaşık domates ve biberli bulgur pilavı ve salata
Gece
Yeşil elma ya da altı erik ya da altı kiraz ya da iki kivi ve bir avuç leblebi ya da beş-altı adet badem ve melisa çayı veya rezene çayı
Selülit için salata:
100 gr. lor veya taze mozeralla, irice doğranmış bol yeşillik, dereotu, roka, tere, maydanoz, marul, 150 gr. irice doğranmış taze ananas, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı limon ve çay kaşığının ucu ile nar ekşisi
NOT: Sabah kahvaltısında ve öğün aralarında ılık elma kompostosu içilmelidir. Elma kompostosunu üç-dört yeşil elma, beş-altı kuru üzüm, üç-dört kuru kayısı, karanfil, bir buçuk litre su ve bir adet çubuk tarçını kaynatarak yapabilirsiniz.

MURAT TOPOGLU HAFTASONU DIYETI

Ekranların beğenilen ve sık karşılaştığımız diyetisyeni Murat Topoğlu'ndan Üç haftalık haftasonu diyeti;
Pazartesi ve perşembe arası
Bir dilim kepekli veya yulaf, çavdar ekmeği, iki dilim yarım yağlı beyaz peynir,3 tatlı kaşığı ligth reçel ve bir adet domates veya salatalık
Öğlen ve akşam
stenildiği kadar limonlu, az tuzlu, sirke ve nar ekşili salata,ve yoğurt. Akşamki salataya bir tatlı kaşığı zeytinyağı kullanılabilir.
DİPNOT:Günde üç değişik meyve yenmeli, iki buçuk, üç litre su ve bitki çayları içilmeli
Perşembe ve pazar arası
sabah ve öğlen diğer günlerle aynı
Akşam
150 gr. dana eti ya da ekmeksiz beş köfte ya da biftek ya da 200 gr. balık (15 adet sardalye veya hamsi veya bir levrek) ya da 150 gr. derisi soyulmuş tavuk eti (iki but veya yarım göğüs veya beş kanat) ya da iki adet yumurta (rafadan veya katı pişmiş veya teflon tavada menemen veya omlet şeklinde)
NOT: Meyve yenmemeli

AVAKADO YAGININ FAYDALARI

Avakadonun faydaları saymakla bitmez.Aynı zamanda avakado yaprağı ve meyveleri de potasyum ve yağ asitleri içermesinden dolayı,hepimizin en büyük sıkıntısı olan yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olmaktadır.İçerdiği E vitamini sayesinde kalp için çok faydalı olduğu,yaşlanmayı geciktirdiği ve vücuttaki kolesterol oranını ayarladığı herkesce
bilinmekte.Avokado yağının cildi besleyici ve kırışıklıkları önleyici özelliği vardır. Avokado deriyi kurumaya karşı korur. Yaşlanmış derilerin iyileştirilmesini sağlar.

ENDER SARAC

SAGLIKLI BROZLASMAK ICIN DR ENDER SARAC'DAN CORBA TARIFI
Gerekli Malzemeler:
1 dilim Balkabağı
1 tane havuç

1,2 adet turuncu dolmalık biber
3-4 adet Sulu yaz domatesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Taze kişniş (bulamazsanız maydanoz olabilir)
Yapılışı: Bir tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı ,rendelenmiş balkabağı, ince kıyılmış yada rendelenmiş turuncu dolmalık biber, ince kıyılmış havucu koyup hafifçe kavurun.
Yumuşamaya başladıkları zaman içine doğranmış 3-4 adet sulu yaz domatesi koyarak 10-15 dakika kaynatın. (Çorbaya su konulmayınız ) Dilerseniz içine sarımsak da ilave edebilirsiniz. Kaynadıktan sonra üzerine taze kişniş ekleyeceksiniz.Taze kişniş yerine maydanoz da konulabilirsiniz
Bu çorba sıcak içilebildiği gibi arzu edilirse ılık veya soğuk da içilebilir.
kaynak:dr endersaraç

4 Temmuz 2008 Cuma

DR.MEHMET OZ'UN SAGLIK ONERILERI

Dünyaca ünlü kalp dokturu Mehmet Öz'e göre yapmamız gereken günlük temel unsurlar şunlar:
*Kalp ve diş sağlığınız için dişlerinizi diş ipiyle temizlemeniz gerekiyor
*Günde en az 30 dakika yürüyüşe çıkın.
*Günde 8 bardak suyun yanında yeşil çay tüketin
*Erkekler için 35,kadınlar için 40 yaşından sonra günde 2 adet bebe aspirini için.Aspirinleri almadan önce veya sonra yarım bardak ılık su için.
*7-8 saatin üzerinden uyumayın
*Öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika önce 6 ceviz tüketin ve destile edilmiş omega 3 yağ asidi şeklinde omega 3 alın.Haftada 3 kez balık tüketin
*Günde 5 dakikanızı meditasyona ayırın.

3 Temmuz 2008 Perşembe

ALA HASTALIGINA KARSI

Ala hastalığına karşı uygulanacan tedavi kürü;3 tutam (yaklaşık 15 gram) yulaf samanını kaynamakta olan bir litre suyun içerisine atınız.Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dkika kaynatınız.Ilındıktan sonra süzünüz.Lekelerin olduğu bölgeye en az 5 dakika etki ettiriniz.Lekelerin olduğu bölgeleri hafif hafif bastırmadan yarım daika oğuşturunuz.Daha sonra tekrar 5 dakika etki ettiriniz.5 dakikadan sonra en az 2 saat ellerinizi yıkamayınız.Bu işleme lekeler azalana kadar haftada 3 kez devam ediniz
Kaynak:Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu&Bitkisel sağlık rehberi

KIRISIKLIK İCİN DOGAL MASKE

Yaş ilerledikçe en büyük dertlerimizden biride yerçekimine karşı koyamayan sarkmalar ve kırışıklıklardır.Özelliklede bayanların sorunu haline gelen kırışıklıklar günümüz de erkeklerinde sorunu haline geldi.Kırışıklık için Bir maske tarifi daha;
Yapılışı:Soyulmuş bir elma ile 3 kaşık kaymağı bir kaç dakika mikserle çırpın ve daha sonra yüzünüze sürün.10 dakika bekledikten sonra bir bezle yüzünüzü kapatın.Daha sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.Haftada 2 kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

SOGAN SUYUYLA TEMIZLIK

Cildiniz için ilginç bir öneride bulunmak istiyorum.Soğan suyuyla ıslatılmış pamukla yüzünüzü günde 2 kez silin.Harika bir temizleyici elde etmiş olursunuz.

DOMATES SUYUNUN FAYDALARI

Yaz meysiminin vazgeçilmezlerinden biride;güzel kokulu tarla domatesleridir.Hem ucuz hemde çok faydalıdır...
DOMATES SUYUNUN FAYDALARI
Domates içerdiği C ve E vitaminleri, potasyum ve diğer mineralleri ile, insan sağlığı için oldukça yararlı bir sebzedir.
-Domates suyunda bol miktarda bulunan likopen adlı madde var. Kalbi hastalıklara karşı koruyan bu madde domates suyunun yüzde 85 inde bulunuyor.
-Aynı zamanda portakalda bulunan C vitaminine eşdeğer oranda da vitamin içeriyor. Kısır erkeklerde sperm yoğunluğunu ve hareketliliğini arttırarak kısırlığı önler ve Prostat kanserine yakalanma riskini azaltır.
- C vitamini olan domateste bulunan likopen grip virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu grip ve nezleden korur.
-Hazmı kolaylaştırıcı ve vücudun su tutmasını önleyici özelliğe sahiptir.
-Kan basıncının düşürülmesinde etkilidir.
-Bir bardak domates suyuna bir adet çiğ yumurta kırın, Cystein adlı bir tür protein içeren bu karışım vücuttaki zehirli maddelerin bir an önce dışarı atılmasını sağlar.
KAYNAK:netten

SUNA DUMANKAYA

Evde hazırlayacağınız güneş yağıyla mükemmel ve sağlıklı brozlaşmak mümkün;Sunadumankaya tarifidir
Malzemeler:
*3 soğanın kabuğu
*Bir su bardağı su
*3 çorba kaşığı çay suyu
*50 gr kakao yağı
*50 gr susam yağı
*20 gr kayısı yağı
*20 gr havuç yağı
*20 gr ceviz yağı
*10 gr limon yağ
Hazırlanışı:3 adet soğanın kabuğunu, bir su bardağı suda üç çorba kaşığı su kalana kadar kaynatın. daha sonra süzün ve bu suya üç çorba kaşığı çay suyu ekleyin.
Sonra 50 gr kakao yağı, 50 gr susam yağı, 20 gr kayısı yağı, 20 gr havuç yağı, 20 gr ceviz yağı, 10 gr limon yağını bu karışıma iyice yedirin. Elde ettiğiniz bu karışımı güneşe çıkacağınız zaman üzerinize sürün.
Güneşin dik olduğu zaman kesinlikle uygulamayın...

kaynak:sunadumankaya

2 Temmuz 2008 Çarşamba

PROF.DR.AHMET MARANKI

Kozmik bilim, bio enerji, sağlıklı yaşam gibi konular üzerinde uluslararası alanda çalışmalar yapan Azerbaycan Kozmik Araştırmalar Enstitüsü'nden Kozmik Bilim Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki,
İnsanların etrafındaki canlıların (enerjinin) düşüncelere göre değiştiğini, bunun hızının ise ışık hızını aştığını dile getiren Maranki, bunların hepsinin belgeli olduğunu vurguladı. Krilyan tekniğiyle ilginç bir deney yapıldığına işaret eden Maranki, sözlerini şöyle sürdürdü:
Düşünceye göre çevremizdeki renklerde değişmeler oluyor. Sağ elle aldığımız elmanın rengi bile değişik. Bunun gibi örnekler çok. Gıda konusuna bakıldığında meyveler enerjilerini dışa doğru veriyor. Sağlığımız için de gıdaları zamanında yemeliyiz. Enerji durumları değişik olur. Mantarın müthiş bir enerjisi vardır.
Ağaçların etrafındaki zehir şifadır, yılan zehri şifadır. Ama bizim enerjimiz ona yetmediği için zehir etkisi yapıyor. Şimdi bunlar silah sanayiinde kullanılmaktadır. Hücrenizi çalıştırın, havuçta da yoğun bir enerji vardır. Sabahları bir elma, havuç, kırmızı pancar suyu içine bir kaşık bal koyup için. Hayatınızda çok şey değişecek. Bir elmanın çekirdeğinde bir elma ağacı varsa, onun çekirdeğini atmak akıl işi değildir. Bu enerji çeşitleri krilyan tekniğiyle tespit edilmiştir."
Kaynak:Netten alıntı

SACLARINIZ DOKULMESIN

Saç dökülmesinin pek çok sebebi vardır.Günümüz koşullarında bunun en önemli sebebi tabiki strestir.Ama sadece stres tek başına sebeb değildir.Kullanılan yanlış ürünler,sağlıksız beslenme,hastalıklar diye devam edebiliriz.
Mesela biberiye;kafa derisine her akşam uygulanan 2 ölçek bademyağıyla,bir ölçek biberiyeyağı karışımı ile masaj yapılması saç dökülmesini önleyebilir yada;
Duş alırken şampuanınıza meyankökü ekleyerek saç dökülmesini önleyen bir şampuan elde edebilirsiniz.

SIGILLERINDE COZUMU VAR!

Küçükken; çene kısmımda minik bir siğil vardı ve bunu çok kafama takardım.Birgün annemin bir arkadaşı sabah aç karnına(burda tiksinebilirsiniz) ama kendi tükürüğümüzü siğilin üzerine sürmemizi ve bunu hergün tekrarlamamızı istemişti.Bende denemekten zarar çıkmaz diyerek ama inanın hiç tiksinmeden bu işlemi tekrarladım.1 aya kalmadı siğilim kurudu.Sanırım kendi tükürüğümüz antibiyotik görevi görüyormuş.Ayrıca bir yöntem daha var,
Hazırlanışı: Soyulup, suyu çıkarılan salatalık, bir fincan limon suyu, bir çorba kaşığı badem yağı, bir adet çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır. Karışıma, maske kıvamı alana dek patates unu katılır.
Etkisi: Siğil ve sivilcelerin yok edilmesinde ve cilde canlılık kazandırılmasında maske yapılarak uygulanır. Ciltte 20 dakika bekletilmelidir.

DR MEHMET ÖZ

DR MEHMET ÖZ'DEN SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAMIN FORMÜLÜ
Dr öz'ün genç , sağlıklı ,uzun ömürlü ve kaliteli bir ömür sürmek için yeşil mucize diye adlandırdığı içeceği
Malzemeler

-1tutma ıspanak
-onun yarısı akadar 10-12 dal maydanoz
-3 sap kerevizin yaprakları
-1 tane salatalık
-1tane yeşil elma
-1 adet yeşil limon
Yapılışı :bütün malzemeler blandıra koyuluyor yeşil limonu üzerine sıkıyorsunuz ve blandırı çalıştırıp sıvı hale getirip sabah ,akşam içiyorsunuz...
kaynak:siyasetmeydanı

1 Temmuz 2008 Salı

ODEM'E PIRINC LAPASI

Yaklaşık 6 yıl evvel yakalandığım bel fıtığı hastalığından Alternatif tıpla kurtuldum ve şu an eskisinden daha sağlıklıyım.Bu konuya daha sonra değinecem fakat bu tedavi esnasında ilgimi çeken ve çok faydasını gördüğüm bir bilgiyi aktaracağım.İlk gittiğimde belimde ödem oluştuğunu ve ağrının bir kısmının ödemden kaynaklandığını söylediler ve bana pirinç lapası yapmamı önerdiler..Bunun için 1 bardak pirinç 2 bardak su yeterli..Bu ikisini haşlayıp lapa haline getiriyorsunuz ve ılınınca ödemli bölgeye uyguluyorsunuz o gece eğer yatabilme imkanınız varsa bu şekilde yatın.Lapa olan yere ben streç sardım..İnanın sabaha ödemden eser kalmadı .. Not:Bu bilgiler bana özeldir.Herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir.Ama tamamen zararsız olduğu için denemekten zarar gelmez.

Popüler Yayınlar

Related Posts with Thumbnails
Pasta Tarifleri

Uyarı

Bu site yayınlanan sağlık ile ilgili bilgiler , ziyaretçilerini bilgilendirmek amacıyla yayınlanmaktadır. Burada yayınlanan yazıların tamamı bilgilendirme amaçlı olup, hiçbir şekilde hekim muayenesi ve konsültasyonunun yerine konulmamalı, hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sağlığınızla ilgili acil durumlarda, bekleme süresi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceği için, zaman geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Genel Kişisel Web